Within Temptation cancelt festivalshow uit solidariteit met andere band

Within Temptation
Photo: Arjen Kremer

Within Temptation annuleert een geplande festivalshow in Libanon. Dit doet de band uit solidariteit met een Libanese band die ook op het affiche stond.

De band Mashrou’ Leila had een festivalshow gepland voor Byblos Festival, in thuisland Libanon. De organisatie annuleerde dit optreden om veiligheidsredenen. Volgens de commissie kreeg de band gewelddadige dreigementen van religiefanaten. Zij wilden dat de festivalshow gecanceld werd.

Within Temptation staat ook op het affiche van Byblos. De metalband cancelt dit optreden echter uit solidariteit met Mashrou’ Leila. Volgens hen kunnen de Libanese autoriteiten momenteel artiesten niet de veiligheid geven om in rust op te treden. Ook geven Sharon den Adel en Co. aan dat ze dit toen ter ondersteuning van tolerantie en vrijheid van meningsuiting. De volledige aankondiging vind je hieronder.

De Nederlandse band zit midden in een druk festivalseizoen. Ze stonden onder meer al op Paaspop, Graspop en ParkCity Live. Daarnaast staat onder meer Appelpop nog op de planning. Bovendien gaf de groep aan in de toekomst graag nog eens terug te willen keren op Roskilde.

Within Temptation

De symfonische metalband Within Temptation staat al ruim 20 jaar aan de top binnen het genre. De band rondom frontvrouw Sharon den Adel behaalde met nummers als ‘Mother Earth’ en ‘Ice Queen’ zowel nationaal als internationaal grote successen. Inmiddels heeft de groep alweer zeven albums uitgebracht, waarvan Resist (2019) de meest recente plaat is. Meer informatie vind je op hun website.

Met het nieuwe album op zak gaat de band de festivals af. In elk geval Paaspop en Graspop worden aangedaan.