Appelpop 2019 bewijst met nieuwe acts ook een ontdekfestival te zijn

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Appelpop staat bekend als feestfestival, waar je met al je vrienden gratis kunt genieten van de grootste Nederlandse artiesten. Dit jaar is dat met De Staat, Ilse DeLange en Nielson ook zeker weer het geval. Maar Appelpop is meer dan dat. Deze vijf kleine artiesten waren de grootste verrassingen.

Inhaler

Appelpop
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Inhaler is de nieuwste band op Appelpop. Deze jonge gasten uit Dublin hebben het helemaal in zich om uit te groeien tot echte tieneridolen. Appelpop was hun eerste festival in Nederland en de weide stond meteen goed vol. Fans van de Ierse band zongen uit volle borst mee met de eerste hits, zoals ‘My Honest Face’ en ‘Ice Cream Sundae’. O ja, de zanger is de zoon van U2’s Bono.

Tape Toy

Photo: Malou Gouders / Festileaks

Voor de meest energieke indiepunk op Appelpop moet je bij Tape Toy zijn. Zelf noemen ze hun muziek ‘bubble grunge’, dat is ook zeker wel de beste omschrijving. Een lekkere dosis gitaren met aanstekelijke melodieën. Zo vroeg op zaterdagmiddag was dit precies wat het Appelpoppubliek nodig heeft.

EUT

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Appelpop beschrijft EUT zelf al als een ‘band to watch’ en daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten. Sinds debuutalbum Fool for the Vibes vorig jaar geweldig werd ontvangen, is het vijftal een graag geziene gast op de Nederlandse festivals. In Tiel beginnen ze sterk met doorbraak ‘Supplies’, gevolgd door ‘Crack the Password’ en meer catchy indiepopliedjes.

Indian Askin

Photo: Malou Gouders / Festileaks

Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘nu-punk’, maar Indian Askin maakt gewoon heerlijke gitaarrock. Op Appelpop stond het Amsterdamse kwartet al geprogrammeerd op het tweede podium, maar in de toekomst zullen ze alleen maar groter worden. Met twee knallers van albums onder de arm is Indian Askin inmiddels door heel Nederland te vinden.

Mozes and the Firstborn

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

In 2013 hadden deze Eindhovenaren al een hitje met ‘I Got Skills’, maar daarna is het lang stil geweest. Tot begin dit jaar het album Dadcore uit kwam. Mozes and the Firstborn is niet dus niet helemaal nieuw, maar wel bijzonder, want hun festivalshow op Appelpop was de laatste dit jaar. Eind dit jaar stopt de band er namelijk mee, dan hangen ze de gitaren aan de wilgen.

Was jij aanwezig op Appelpop 2019?

Was jij op Appelpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”appelpop”]

Appelpop 2019

Appelpop
Photo: Sander van Ketel (Appelpop 2018)

Appelpop vindt plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besluiten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurt dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd!

Voor meer informatie, check de Appelpop website.