Inhaler komt inhalen op Pinkpop 2021

Photo: They Do PR

Inhaler verhuist mee naar Pinkpop 2021. Het Limburgse festival maakt bekend dat de Ierse band op zondag 20 juni in Landgraaf gaat spelen. Inhaler stond ook al op het affiche van de afgeblazen editie van dit jaar.

Het is de eerste keer dat de band van Elijah Hewson in Landgraaf zal spelen. Vanuit het ETEP (European Talent Exchange Programme) is de band op de radar van Pinkpop gekomen, zo meldt de organisatie zelf. ETEP faciliteert boekingen en uitwisselingen van talentvolle Europese acts buiten hun eigen land. Op die manier werd Inhaler eind 2019 al vastgelegd voor de geannuleerde Pinkpop-editie van dit jaar en is de band nu herbevestigd voor Pinkpop 2021.

https://www.instagram.com/p/CIDFKdsnjNq/?utm_source=ig_web_copy_link

Nieuwe muziek Inhaler

Afgelopen maand bracht de band met ‘When It Breaks’ nog een gloednieuwe single uit. In de zomer werd ‘Falling In’ uitgebracht. Het is de opmaat naar het nieuwe album, waarvan de release-datum nog onbekend is. Tegenover KINK bevestigde zanger Elijah Hewson, zoon van U2-frontman Bono, dat er hard gewerkt wordt en dat het nieuwe album bijna af is!

Inhaler timmert sinds 2019 hard aan de weg. De band gooide afgelopen jaar hoge ogen op de radio en de festivals. De band uit Dublin maakt luchtige rock met invloeden van punk en pop en stond daarmee begin dit jaar nog op Eurosonic Noorderslag en in de Melkweg. Festileaks sprak in die periode Elijah Hewson over het succesvolle festivalseizoen, stoppen met school en netwerken.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen