Appelpop 2019 strikt De Staat, Rowwen Hèze en meer

Festivalacts Top 100 van 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nieuws vanuit het kamp van Appelpop. De organisatie van het gratis festival maakt namelijk vijf nieuwe namen bekend, waaronder De Staat en Rowwen Hèze.

Naast De Staat en Rowwen Hèze verwelkomt het evenement Ilse DeLange, Maan en Suzan & Freek. Deze nieuwe acts voegen zich bij eerder aangekondigde bands als Racoon, Within Temptation en Thomas Azier.

Ben je benieuwd naar de festivalavonturen van De Staat? Bekijk dan het Festival CV dat we hebben afgenomen met bandlid Rocco Hueting.

Bekijk hieronder de Facebookaankondiging:

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakt De Staat deze zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelt onder meer op PaaspopDauwpop, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Appelpop.

Appelpop 2019

Foto: Bart Heemskerk

Appelpop vindt dit jaar plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besluiten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurt dit op de klanken van onder meer Racoon, Within Temptation, Thomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd!

Op de afgelopen editie waren onder andere BLØF, Golden Earring en Chef’Special de grote publiekstrekkers. Hoe het vorig jaar op het Tielse festival was? Dat lees je in ons festivalrapport. Check voor meer informatie over het evenement de officiële site.

Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel