The Strokes ronden opnames nieuw album af

The Strokes

Aan al het wachten komt een einde. Na het in 2013 verschenen Comedown Machine bleef het een aantal jaar stil rond The Strokes. De Amerikaanse rockband maakt vandaag bekend dat de opnames van het nieuwe album afgerond zijn.

In een interview met Consequence Of Sound liet gitarist Nick Valensi weinig aan het toeval over: de opnames van het aankomende werk zijn afgerond. Valensi weidde verder niet uit over de releasedatum van het album. In 2016 bracht de band nog een EP uit in de vorm van Future, Present, Past.

De geruchten over een nieuwe langspeler bestaan al langer. Zo liet Nick Valensi eerder weten dat het nieuwe album in 2017 uitgebracht zou worden. Het bleef echter stil rondom The Strokes.

Toch zaten Julian Casablancas en consorten niet stil. Afgelopen zomer waren The Strokes nog te zien op Open’er, Lollapalooza Chicago, Bilbao BBK Live en de Parijse versie van Lollapalooza. De Benelux werd tot dusver niet getrakteerd op een optreden. Met een nieuw album onder de arm, een indrukwekkende setlist en de zeldzaamheid van hun optredens is het hopen dat de groep volgend jaar wederom een festivaltournee neerzet.

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door de hit ‘Last Nite’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Wanneer de opvolger komt, is niet bekend. Volgens eerdere geluiden zou dit nieuwe album al in 2017 verschijnen. Het bleef echter bij de release van een EP in 2016.

The Strokes speelden in 2019 nog op verschillende Europese podia. Onder meer Open’er, Lollapalooza Chicago, Bilbao BBK Live en de Parijse versie van Lollapalooza stonden op de festivalagenda van de band. Gitarist Nick Valensi gaf in een interview aan dat de opnames voor het nieuwe album inmiddels afgerond zijn.