5 redenen waarom iedereen The Strokes op de festivals wil zien in 2019

2170
The Strokes

Is dit het jaar van The Strokes? Of is het de zoveelste keer dat het lijkt te gaan gebeuren, om uiteindelijk met een sisser te eindigen? Zo zeldzaam als een maansverduistering en evenzeer een absolute must see: dit is waarom iedereen hoopt dat The Strokes in 2019 op tour gaan.

1. Hun optredens zijn zeldzaam

Sinds hun laatste volwaardige tour in 2011 trad The Strokes amper twintig keer op. Twee van die concerten vonden in Europa plaats, in 2015. Niet dat er geen geruchten zijn: ieder jaar vinden hun trouwe fans aanwijzingen voor de volgende wereldtournee. Zo waren er optredens in Zuid-Amerika twee jaar geleden en hun beperkte Amerikaanse tour het jaar ervoor. Het bleef helaas telkens beperkt tot een handvol concerten.

2. Een setlist met een hoop nostalgie

The Strokes at Lollapalooza Brazil 2017 Setlist

In 2001 namen The Strokes een droomstart met Is This It. Het album is een vaste top-10 waarde in heel wat ‘best of‘ lijstjes en staat bijna twintig jaar na datum nog steeds als een huis. Twee jaar geleden verwende de band haar Zuid-Amerikaanse fans een bijna alle nummers van hun debuut. Een trip down memory lane om duimen en vingers van af te likken.

3. Ze zijn eindelijk bevestigd voor Europa

The Strokes GIF - Find & Share on GIPHY

Dit jaar zijn die aanwijzingen heel concreet: de band speelt in juli op Bilbao BBK Live en Doctor Music Festival. Nadat de VS en Zuid-Amerika wel succes hadden in 2016 en 2017, is het dit jaar misschien eindelijk de beurt aan Europa. Met The Strokes weet je het natuurlijk maar nooit; in 2015 bleef het ook bij twee Europese festivals. Nog geen zekerheidje dus.

4. Er komt misschien eindelijk nieuw materiaal

The Strokes GIF - Find & Share on GIPHY

Op nieuwe muziek wachten we al een tijdje. In 2013 was er het laatste album: Comedown Machine. Drie jaar later verscheen de EP Future Present Past met vier nummers. Misschien krijgen we volgend jaar een double whammy, met zowel een nieuwe tour als een nieuw album. Julian Casablancas zei dat, als er plannen waren voor zijn band, het voor 2019 zou zijn.

5. Een circulerende Rock Werchter poster deed iedereen dromen

In november kregen we een zelfgemaakte poster voor Rock Werchter onder onze ogen, met daarop The Strokes. Het zou meteen de eerste keer zijn de de band op Rock Werchter staat. Posters op het internet moet je natuurlijk met een flinke korrel zout nemen, maar wat jullie betreft mag hij helemaal kloppen. We vroegen naar jullie meest gewilde artiesten voor Rock Werchter 2019 en The Strokes was een van de meest gehoorde antwoorden. Het zal puzzelen zijn, want met de namen die we al kennen blijven er maar weinig plaatsen over waar de New Yorkers kunnen staan. Donderdag na P!nk of zondag voor Muse? Of misschien als afsluiter van The Barn op vrijdag of zaterdag? Laat maar komen.

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door hun hit ‘Last Nite’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Wanneer de opvolger uitkomt is niet precies bekend. Volgens eerdere geluiden zou het nieuwe album al in 2017 verschijnen. De band speelt in juli 2019 op Bilbao BBK Live en het Doctor Music Festival.

Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.