Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Green Day

Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

Green Day gaat weer op tour! Hun Hella Mega Tour brengt de band samen met Weezer en Fall Out Boy o.a. langs Stadspark Groningen, Firenze Rocks in Italië en Rock For People in Tsjechië. Ook mogen we uitkijken naar nieuwe muziek. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens deze liveshows willen horen, dit zijn de Best Tracks van Green Day!

Top 10 Countdown

10. ‘Longview’
09. ‘Holiday’
08. ‘Jesus of Suburbia’
07. ‘American Idiot’
06. ’21 Guns’
05. ‘Boulevard of Broken Dreams’
04. ‘When I Come Around’
03. ‘Minority’
02. ‘Good Riddance (Time of Your Life)’

01. …

https://www.youtube.com/watch?v=n3j5ChQ91G0

Wist je dat…?

  • … de #1 van de lijst dé doorbraak betekende voor Green Day in 1994? Na ‘Welcome To Paradise’ en ‘She’ was het de derde single van Dookie die uitgebracht werd.
  • … ‘Basket Case’ gaat over angstaanvallen? Zanger Billie Joe Armstrong leed aan verschillende paniekstoornissen toen hij opgroeide en deze track is daarom een persoonlijk lied.
  • … alle albums aan in de top 10 minimaal tien jaar oud zijn? Dookie en American Idiot zijn duidelijkst het populairst met elk drie tracks.
  • … de nieuwste singles ‘Father of All…’ en ‘Fire, Ready, Aim’ nog duidelijk was luistertijd nodig hebben? Beide nummers zijn zelden genoemd als favoriet in jullie lijstjes.
  • … in 2015 de band werd ingewijd in de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame? Fall Out Boy induceerde de band tijdens de ceremonie op 18 april.
  • … Green Day in 1994 op zowel Lollapalooza als Woodstock stond? Bij hun optreden op Woodstock brak er een moddergevecht uit tussen de band en het publiek. Het publiek won en Mike Dirnt raakte zijn voortanden kwijt.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Green Day? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Green Day

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun dertiende plaat Father of All… kwam in februari 2020 uit. Dit album zouden ze voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Hella Mega Tour. Hierbij zouden ze ook Weezer en Fall Out Boy meenemen. Helaas kon deze tour dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus, maar in 2021 wordt de tour alsnog ingehaald.