Thom Yorke vlak voor Rock Werchter op Open’er 2020

DTRH Thom Yorke
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Thom Yorke is de tweede grote naam voor Open’er 2020. Het Poolse festival vindt net voor Rock Werchter plaats. Reist de Radiohead-frontman ook af naar België?

Met de aankondiging van Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes dendert Open’er lekker door. Eerder maakte het festival al bekend dat Taylor Swift volgend jaar in Gdynia op de planken staat. De Engelse muzikant speelde eerder dit jaar onder meer een wervelende show op Down The Rabbit Hole en verdiende een top 10-notering in de Festivalacts Top 100.

Omdat Open’er vlak voor Rock Werchter van start gaat, is de kans groot dat beide festivals enkele acts delen. Er is dus een goede kans dat we de Engelsman volgend jaar ook in Werchter kunnen zien.

Thom Yorke

Thom Yorke

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead een van de grootste bands binnen de alternatieve muziek.

Buiten Radiohead om zit Yorke echter ook niet stil. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peace gezeten. Daarnaast heeft hij nog twee solo-albums uitgebracht, waarvan het meest recente album – Tomorrow’s Modern Boxes in 2014 uitkwam. Dit jaar bracht Yorke ook nog een soundtrackalbum uit voor de horrorfilm Suspiria.

De Engelse muzikant pronkte dit jaar op diverse affiches, waaronder Down the Rabbit Hole en NOS Alive. Volgend jaar is het de beurt aan Open’er en Roskilde. Waar gaan we hem nog meer tegen het lijf lopen?

Open’er 2020

Open’er vindt jaarlijks plaats op het vliegveld van Gdynia in Polen. Het festival weet ieder jaar weer een line-up neer te zetten met verschillende grote namen uit alle genres. De afgelopen editie waren onder andere Travis Scott, The 1975, Lana Del Rey, Stormzy en Vampire Weekend van de partij. Dit jaar is het de beurt aan Taylor Swift en Thom Yorke.

  • Locatie: Gdynia, nabij Gdansk
  • Datum: 1-4 juli 2020
  • Kaartverkoop: Voor 4 dagen circa € 125,-. Early Bird tickets zijn in de verkoop.
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Open'er Logo

Open'er 2024

Locatie
Polen
Gdynia-Kosakowo, Polen
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
Sam Smith
Doja Cat
Foo Fighters
Tickets Kopen