Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Red Hot Chili Peppers

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto: Don Crusio/Festileaks

We zijn getrakteerd op de eerste namen voor Pinkpop 2020 en niemand minder dan Red Hot Chili Peppers zal de vrijdag afsluiten. Met de vijfde Pinkpop-show in ruim 30 jaar in het vooruitzicht, werpen we een blik op het oeuvre van de rockers. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens deze liveshows willen horen, dit zijn de Best Tracks van RHCP!

Top 10 Countdown

10. ‘Snow (Hey Oh)’
09. ‘Otherside’
08. ‘By the Way’
07. ‘Give It Away’
06. ‘Scar Tissue’
05. ‘Dani California’
04. ‘Dark Necessities’
03. ‘Californication’
02. ‘Can’t Stop’

01. …

Wist je dat…?

  • … jullie #1 ‘Under The Bridge’ het hoogst genoteerd staat van de maar liefst 11 tracks van Red Hot Chili Peppers in de Top 2000? In 2018 was dit #66.
  • … frontman Anthony Kiedis de tekst voor datzelfde nummer, origineel schreef als gedicht? Het beschrijft zijn dagen als heroïneverslaafde en de eenzaamheid die ermee gepaard ging. De brug die in het lied wordt genoemd, is een plaats waar hij soms drugs kocht en high werd.
  • … er maar liefst 5 studioalbums vertegenwoordigd zijn in jullie top 10?
  • … Kiedis 68 keer ‘Give It Away’ zingt in het gelijknamige nummer?
  • … de band origineel Tony Flow And The Miraculously Majestic Masters Of Mayhem heette?
  • … RHCP maar liefst 6 Grammy Awards heeft? Twee daarvan zijn uitgereikt in de categorie Best Rock Song: ‘Scar Tissue’ (2000) en ‘Dani California (2007), respectievelijk de #6 en #5 in jullie favorietenlijst.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen