Eerste festivalshow voor Iggy Pop in 2020

Iggy Pop
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Iggy Pop maakt zijn eerste festivalshow in 2020 bekend. De zanger staat komende zomer op het Poolse OFF Festival.

Daarmee is de kans dat de Amerikaan op een festival in de buurt komt een stuk groter geworden. Het festival in Polen valt namelijk in dezelfde periode als Lowlands, Sziget en Pukkelpop. Geen van deze festivals heeft tot dusver namen bekendgemaakt. De mogelijkheid dat de rocker op één van deze festivals staat is er.

De laatste keer dat The Godfather of Punk in Nederland te bewonderen was, was in 2018. Toen stond hij als headliner op Paaspop. Wel trad hij in 2017 op Lowlands op.

De aankondiging van OFF Festival vind je hieronder.

Iggy Pop

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De legendarische rocker Iggy Pop werd bekend met zijn band The Stooges. Daarmee heeft hij destijds vijf albums uitgebracht. In 2013 brachten ze samen weer een album uit als onderdeel van hun reünie.

Als soloartiest doet Iggy Pop het ook goed: hij heeft maar liefst 17 albums uitgebracht. De rockster is vooral bekend van zijn hits ‘The Passenger’ en ‘Lust For Life’. 42 jaar later is hij nog altijd alive and kicking. De punklegende bracht in 2016 nog Post Punk Depression uit, een samenwerking met Josh Homme en Arctic Monkeys-drummer Matt Helders. In 2017 was de Amerikaan te zien op onder meer Lowlands en een jaar later stond hij op Paaspop. Deze zomer stond de zanger onder meer nog op Mad Cool en Trondheim Rocks.

OFF Festival

OFF Festival is een van de grootste alternatieve muziekfestivals in Polen. De organisatie weet elk jaar flinke namen te strikken. Zo stonden afgelopen editie onder meer Superorganism, Suede, Foals en Aldous Harding op het affiche. Dit jaar verwelkomt het festival onder meer Iggy Pop, Bikini Kill en Tropical Fuck Storm.

  • Locatie: Katowice, Polen
  • Datum: 7 – 9 augustus 2020
  • Tickets: vanaf ongeveer €70,- (Poolse Zloty)
  • Meer informatie over het festival vind je op de officiële website.