Kanshebbers voor Graspop en Pinkpop naar Download UK 2020: Iron Maiden, KISS en meer

De eerste namen voor Download UK 2020 zijn daar. Onder meer Iron Maiden, KISS en System Of A Down zijn bekendgemaakt. Deze bands zijn daarmee ook kanshebbers voor Graspop 2020.

Met de bekendmaking van deze acts zijn de headliners voor Download UK 2020 een feit. Iron Maiden, KISS en System Of A Down prijken bovenaan het affiche. De bands zijn hiermee ook kanshebbers voor een optreden op Graspop 2020. Dat festival vindt namelijk een week na het Britse evenement plaats. KISS stond daar echter vorig jaar ook al, het is dus niet aannemelijk dat zij volgend jaar weer op het festival staan.

Ook voor Iron Maiden is de kans op een passage in Dessel klein. De metalband doet komende zomer namelijk veel festivals aan waar ze bij hun laatste tournee niet geweest zijn. In 2018 gaven Bruce Dickinson en consorten nog een optreden op Graspop en daarom is de kans op een nieuwe show klein. Daarmee komen andere festivals uit de Benelux, zoals Pinkpop en Rock Werchter, in beeld.

Naast bovengenoemde artiesten staan ook deze bands volgend jaar op de planken:

  • Deftones
  • Korn
  • The Offspring
  • Disturbed
  • Gojira
  • Halestorm
  • Black Veil Brides
  • Daughtry
  • Of Mice & Men
bevestiging eerste namen Download UK 2020

Het is voor zowel Iron Maiden als voor KISS de eerste bevestiging voor een festivalshow in 2020. System Of A Down werd eerder al aangekondigd voor onder andere Resurrection Fest, Rock Am Ring, Rock In Park en Provinssi.

Iron Maiden

Iron Maiden is een van de grootste en bekendste metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren ’80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Het laatste album van de heren, The Book of Souls, dateert van 2015. Ondanks gebrek aan recenter materiaal is de Britse metal band live een garantie op losgaan. In 2018 tourde de band nog langs festivals en stadions, met passages op onder meer Graspop en in de Gelredome.

Graspop 2020

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Graspop vindt plaats van 19 tot en met 21 juni 2020 in het Belgische dorp Dessel. Het festival kende de afgelopen twee jaar uitverkochte edities en wist in 2019 onder meer de headliners Within TemptationSlipknot en Kiss te strikken. Het jaar daarvóór kende het festival zelfs een heuse XL-editie, die vier dagen duurde.

Voor de komende jaargang is enkel de datum bekend. Vorig jaar werd de eerste naam voor het metalfestival in oktober gepubliceerd. Check voor meer informatie de website. We nodigen je uiteraard van harte uit om te speculeren over de mogelijke namen op ons forum.

Download Festival Logo

Download Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 14-16 juni 2024
Tickets Kopen