Stem nu op jouw favoriete nummers van Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Vorige week werden we getrakteerd op de eerste namen voor Pinkpop 2020 en niemand minder dan Red Hot Chili Peppers zal de vrijdag afsluiten. Met de vijfde Pinkpop-show in ruim 30 jaar in het vooruitzicht, werpen we een blik op het oeuvre van de rockers. Welke nummers zou jij tijdens de festivalshow willen horen?

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de vele langspelers die RHCP rijk is. Staan jouw favorieten op het klassieke Blood Sugar Sex Magik? Of ben jij toch meer van de nieuwere knallers op The Getaway? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Go!

Stem op de allerbeste tracks

The Getaway (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

I'm with You (2011)

View Results

Loading ... Loading ...

Stadium Arcadium (2006)

View Results

Loading ... Loading ...

By the Way (2002)

View Results

Loading ... Loading ...

Californication (1999)

View Results

Loading ... Loading ...

One Hot Minute (1995)

View Results

Loading ... Loading ...

Blood Sugar Sex Magik (1991)

View Results

Loading ... Loading ...

Mother's Milk (1989)

View Results

Loading ... Loading ...

The Uplift Mofo Party Plan (1987)

View Results

Loading ... Loading ...

Freaky Styley (1985) & The Red Hot Chili Peppers (1984)

View Results

Loading ... Loading ...

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016).

In 1988 stond de rockgroep voor het eerst op Pinkpop en in de 30 jaar daarna nog drie maal: komende editie viert de band dus een waar Pinkpop-lustrum. Naast een uitgebreide tour, kunnen we in 2020 ook nog rekenen op een nieuw studioalbum én een documentaire over de band.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen