The Killers releasen nieuw album en touren in 2020

1758
The Killers
Photo: The Killers at EXIT 2017 by Rob Loud

Fans van The Killers opgelet. De band komt in 2020 met een nieuw album en gaat langs stadions in Engeland.

De nieuwe plaat gaat Imploding The Mirage heten en komt uit in de lente van 2020, zo meldt NME. Brandon Flowers en Co gaan daarna met hun nieuwe album op tour langs verschillende stadions in Engeland. De shows vinden plaats van 28 mei t/m 16 juni. Daarmee zijn ze op tijd klaar om een rondje Europese festivals te doen. Pinkpop 2020 vindt bijvoorbeeld van 19 t/m 21 juni plaats. Maken de heren de oversteek naar het vasteland van Europa voor wat festivalshows?

Afgelopen zomer waren The Killers nog een van de headliners van Glastonbury. Daarnaast speelden ze ook op een festival in Texas.

The Killers

Rock Werchter 2018, The Killers
Photo: Festileaks

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ bijvoorbeeld, zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful ging de band in 2018 op tournee. Ook festivals worden aangedaan, ze stonden onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2013 stamt, toen ze op Pinkpop stonden.

Job Wierikx
Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!