Advertisement

The Killers werken aan nieuw album

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

De Amerikaanse rockband The Killers lijkt te werken aan nieuw materiaal. Op Facebook plaatste de groep een foto met dertien titels. Dit zou mogelijk de tracklist van een nieuw studioalbum kunnen zijn.

Het delen van deze songtitels lijkt er in ieder geval op te wijzen dat er een nieuw album aanstaande is. Met een zesde studioalbum in de pijplijn is het goed mogelijk dat The Killers ook plannen hebben voor een nieuwe tournee.

De mogelijke songtitels is vooralsnog de enige informatie die we hebben. Er is nog niets bekend over een releasedatum, de officiële tracklist en de titel van het album. In april deelden The Killers al een soortgelijke foto van de songtitels op Twitter.

Het meest recente album van The Killers is Wonderful Wonderful en dateert uit 2017. Met dat album deden Brandon Flowers en consorten een rondje langs de Europese festivals met shows op Rock Werchter, Isle of Wight en Lollapalooza Paris. Daarnaast stonden er in het voorjaar shows in de Ziggo Dome en het Antwerpse Sportpaleis op de agenda. Eerder dit jaar was de band een van de publiekstrekkers van Glastonbury.

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ bijvoorbeeld, zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful ging de band in 2018 op tournee. Ook festivals worden aangedaan, ze stonden onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2014 stamt, toen ze op Pinkpop stonden.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam