Deep Purple in 2020 naar de Ziggo Dome

Deep Purple

Deep Purple komt op 28 oktober 2020 naar de Ziggo Dome. Hiermee wordt de kans dat de band deze zomer ook nog op een Nederlands festival te zien is kleiner.

MOJO bevestigt deze ochtend de komst van de Britse hardrockband naar het Amsterdamse podium. De band werd eerder al aangekondigd voor onder meer Hellfest en Graspop 2020. Pinkpop vindt in hetzelfde weekend plaats, maar de kans dat we de Britten daar gaan zien wordt dus klein. De ticketverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag 6 december om 10:00.

Zanger Ian Gillan maakt deze ochtend op Facebook ook bekend dat Deep Purple met een nieuw album komt. Grote kans dus dat er nog heel wat nieuwe shows van de heren aankomen. Op welke festivals mogen we ze nog meer verwachten?

Bekijk hieronder de aankondiging van MOJO en het bericht van Gillan over het nieuwe album:

Deep Purple

Deep Purple werd in 1968 opgericht. In datzelfde jaar brak de band door met een cover: ‘Hush’ werd direct een hit. Met titels als ‘Child In Time’ en ‘Smoke On The Water’ heeft de band verschillende klassiekers op zijn naam staan. Het recentste album Infinite dateert van 2017. In dat jaar stonden de Britten voor het laatst op de grote Europese festivals waaronder Hellfest en Graspop. Ook het Ziggo Dome mocht ze dat jaar verwelkomen. In 2020 staan ze wederom op deze drie podia én komen ze met een nieuw album.