Guns N’ Roses rond Pinkpop 2020 in Wenen

GNR

Guns N’ Roses staan volgend jaar rond Pinksteren in Wenen. Maken de rockers vanuit Oostenrijk de oversteek naar Landgraaf?

Volgens een Oostenrijkse krant spelen spelen de mannen op dinsdag 9 juni in het Happel-Stadion in Wenen. Dit concert is onderdeel van hun Comeback-Tour in 2020.

Anderhalve week na deze show vindt Pinkpop plaats. De kans is aanwezig dat de band na hun optreden in Oostenrijk een bezoek brengt aan het Limburgse festival, dat nog één headliner bekend moet maken.

Er zijn steeds meer geruchten in omloop over een Europese tour van de heren. Zo is ook op de Engelse site van Ticketmaster de informatie over de vorige tour van Guns N’ Roses plotseling weggehaald. De band zelf heeft tot dusver niks bevestigd.

Guns N’ Roses

De rockers van Guns N’ Roses hebben hun sporen in de muziekscène al lang en breed verdiend. Ondanks het gegeven dat er genoeg ruzie was tussen zanger Axl Rose en gitarist Slash, hebben de twee toch weer besloten bij elkaar te komen met de hele band voor een reünie. De band bracht zes studioalbums uit, waarvan Chinese Democracy uit 2008 de meest recente is en scoorde wereldhits met onder meer ‘Paradise City’, ‘Welcome to the Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’. Vorig jaar speelde de groep nog op GraspopFirenze Rocks en in het Goffertpark. Daarnaast bracht de band een nieuw nummer uit. Dit jaar staat de band onder meer op de Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza.

Pinkpop 2020

Pinkpop
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop is het oudste en grootste festival van Nederland. Elk jaar trekt het festival tienduizenden bezoekers naar Landgraaf. Afgelopen juni vond de 50e editie plaats met Fleetwood Mac, Mumford and Sons en The Cure bovenaan het affiche. Voor Pinkpop 2020 staan onder meer Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers en Post Malone op het affiche.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 19-21 juni 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten € 230,-, dagkaarten € 110,-
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite

Alvast in de stemming komen? Luister dan naar onze speciale Pinkpop 2020 Spotify-playlist: