Deze festivals moet je in de gaten houden in 2020

Wacken 2014

Al vanaf het einde van het vorige festivalseizoen stromen de aankondigingen en bevestigingen weer binnen voor het volgende seizoen. Dit werkt niet alleen goed op de verwachtingen, maar geeft ook al een beetje een idee welke festivals het komend jaar bijzonder gaan maken. Deze festivals moet je in de gaten houden voor 2020!

1. Øya

https://www.instagram.com/p/B08G3gQInZb/?utm_source=ig_web_copy_link

Het Noorse festival Øya bestaat al twintig jaar en wint elk jaar aan populariteit. In onze afgelopen podcast over duurzaamheid keken we ook al naar wat ze daar in Noorwegen doen, want op het gebied van duurzaamheid lopen ze in de voorhoede. Daarnaast vindt het festival ook plaats op een prachtige locatie in de buurt van Oslo, en staan dit jaar onder andere Bon Iver en AURORA op het programma.

2. Grasnapolsky

https://www.instagram.com/p/BtoYFD8l48r/?utm_source=ig_web_copy_link

Vorig jaar verhuisde Grasnapolsky van Radio Kootwijk naar de oude strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Dat bleek een goede keuze te zijn geweest, want de eerste editie kreeg lovende kritieken. Dit jaar wil het festival nog groter uitpakken met meer kunstwerken rond het terrein, toffe artiesten en een nog gezelligere sfeer. Het grootste deel van het programma moet nog komen, maar voor de komende editie zijn Jo Goes Hunting en La Loye al bevestigd.

3. FESTEN

Gezien we bij Festileaks niet konden wachten tot de zomer is aangebroken hebben we besloten het heft in eigen hand te nemen. Daarom is daar nu: FESTEN, dat is festivallen zoals je gewend bent. Gewoon indoor bij onze vrienden in de Melkweg. Aan genres doen we niet, aan dansbare positieve anthems des te meer. Eddie, Dave, Matthew, Billie, Kendrick, Till, Yannis, Taylor, Matt, Win, Thom, Alex, Ezra, Kevin en Torre lieten al weten present te zijn op de muzikale gastenlijst. Een ticket scoren is super makkelijk, via de juiste weg.

4. Electric Castle

https://www.instagram.com/p/B3_d9JFAcps/?utm_source=ig_web_copy_link

Hoewel deze foto het niet suggereert, is het gebied rond het kasteel Bontida het toneel van een van de grootste festivals van Oost-Europa. Het Roemeense festival staat bekend om zijn grote schermen naast de mainstage, de bijzondere New Media kunstwerken die in het kasteel tentoon worden gesteld en de grootse lichteffecten die overal gebruikt worden. Dit jaar wordt het festivalterrein bijna verdubbeld in oppervlakte, en wordt ook de camping flink uitgebreid. Wat zou dit betekenen voor de line-up?

5. Mañana Mañana

Mañana Mañana 2018

Mañana Mañana is van alle festivals in dit lijstje waarschijnlijk de kleinste, maar is groots in haar charme. Vrijheid staat hier hoog in het vaandel en ontspannen is het hoogst mogelijke doel. Het gebied rond kasteel Vorden wordt omgetoverd tot een waar festivalwalhalla, waar je je eigen biertje kan tappen, je zelf de headliner kan zijn of gewoon de hele dag op je luie reet pilsjes kan drinken. De eerste acts beloven deze ontspannen sfeer perfect aan te vullen. Zo vind je er o.a. MOOON en The Vices.

6. Bospop

https://www.instagram.com/p/Bz-haVzIy0T/?utm_source=ig_web_copy_link

In het rijtje van grote festivals in Nederland denkt men snel aan Lowlands en Pinkpop, maar Bospop behoort er toch zeker tussen. Bijna elk jaar weet het evenement grote namen te strikken en met zijn veertig jaar is het ook een van de oudste festivals van Nederland. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock, en heeft dit jaar onder meer Lionel Richie en Sting op het programma staan.

7. Zwarte Cross

Rikie

Het populairste festival van de Achterhoek kennen we natuurlijk allemaal al lang, maar komend jaar belooft de Zwarte Cross extra bijzonder te worden. Na 2020 zegt de beschermvrouwe van het evenement het namelijk vaarwel, Tante Rikie gaat met pensioen. De organisatie benoemde 2020 in haar eer daarom tot jubeljaar. Dat kan alleen maar betekenen dat de komende editie grootser wordt dan ooit.

8. Glastonbury

Glastonbury
Foto: Kris Williams

De moeder aller festivals biedt natuurlijk gegarandeerd een mooi feestje. Toch kan de komende editie extra bijzonder gaan worden, want het evenement blaast dan vijftig kaarsjes uit. Er is nog weinig aangekondigd over hoe dit precies gevierd wordt, maar ga er maar vanuit dat het groots gaat worden!

FESTEN Logo

FESTEN 2023

Locatie
Nederland
Eindhoven, Nederland
Datum 10 maart 2023
Line-up
Thissa
MALOU
Tickets Niet meer beschikbaar.