Thomas Azier, Indian Askin en meer naar gratis festival Eurosonic Air 2020

De organisatie van ESNS presenteert vandaag het programma van Eurosonic Air 2020. Naast Thomas Azier en Indian Askin is ook onder andere Davina Michelle te vinden op het festival.

Elk jaar organiseert de organisatie van Eurosonic Noorderslag traditiegetrouw ook nog een gratis festival. Eurosonic Air 2020 vindt plaats van 16 tot en met 18 januari op de Grote Markt in Groningen. Naast Thomas Azier, Indian Askin en Davina Michelle heeft de organisatie ook nog de volgende namen bevestigd:

 • Broederliefde
 • Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag
 • Sloper
 • Nona
 • Sarita Lorena
 • YannO
 • Numidia
 • Chip Charlez

ESNS start al een dag eerder dan Eurosonic Air en verwelkomt dit jaar onder andere Naaz, Eefje de Visser en Spinvis. Elk jaar worden op het evenement de Popprijs en de European Festival Award uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlands popmuziek. Vorig jaar ging Ronnie Flex ermee aan de haal. De European Festival Awards waren dit jaar voor Roskilde en Wacken Open Air

Thomas Azier

De Friese Thomas Azier bracht in 2014 zijn debuutplaat Hylas uit. Hierop zijn diverse Europese invloeden te horen. Daarmee bouwt hij meteen een internationale fanbase op. In 2016 werd Rouge gepubliceerd, zijn tweede album. Hits zoals ‘Gold’, ‘Talk To Me’ en ‘Babylon’ zijn terug te vinden op dit werk. In 2018 bracht hij het album Stray uit en daarmee stond hij in 2019 op onder andere Lowlands en Appelpop.

Eurosonic Air 2020

Photo: Bart Heemskerk

Eurosonic Air 2020 is een gratis festival en is onderdeel van Eurosonic Noorderslag. Vorig jaar waren onder andere Douwe Bob en Jett Rebel te zien op de Grote Markt in Groningen. Dit jaar zijn Thomas Azier en Indian Askin van de partij.

 • Locatie: De Grote Markt, Groningen
 • Datum: 16 t/m 18 januari
 • Tickets: Gratis!
 • Meer informatie vind je op de festivalwebsite van Eurosonic Noorderslag