Naaz en meer naar Eurosonic Noorderslag 2020

Eurosonic Noorderslag heeft de tweede set namen bekendgemaakt. Onder meer Naaz en Monumental Men zitten bij de nieuwe aankondigingen.

Het Groningse festival kondigde maar liefst 44 verse namen aan, waaronder ook Naaz. Eerder werden de 37 eerste namen al aangekondigd. Hiertussen zaten onder andere Inhaler en Amy Root. Het Groningse festival laat ook weten dat er binnenkort meer informatie vrijkomt over de tickets. Check de nieuwe namen en de Facebook-aankondiging hieronder:

 • 5K HD
 • alyona alyona
 • ASBEST
 • Askjell
 • Balkan Taksim
 • Beatrich
 • Bitter Moon
 • Black Mirrors
 • CABAL
 • Celeste
 • Charlotte Dos Santos
 • Conjurer
 • Estoner
 • Eugenia Post Meridiem
 • HARMED
 • IKAN HYU
 • Jessiquoi
 • Just Mustard
 • Kaiser Quartett
 • Kimberose
 • Kitt Philippa
 • Korantemaa
 • KT Gorique
 • LINA_ RAÜL Refree
 • Lous And The Yakuza
 • Marina Satti
 • Meduza
 • MEZERG
 • Monumental Men
 • Naaz,
 • Nicklas Sahl
 • Oktober Lieber
 • Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs
 • PONGO
 • Port Noir
 • Resolve
 • PRUDENCE
 • SKYND
 • Squid
 • STEAM DOWN
 • The Qualitons
 • Tribade
 • Veronica Fusaro
 • YĪN YĪN.

Naaz

De 21-jarige Naaz mag zich ondertussen in het rijtje van succesvolle Nederlandse artiesten voegen. In 2017 bracht ze de single ‘Words’ uit, welke goed werd ontvangen door het publiek. Met het nummer wil Naaz laten zien dat ze tegen bepaalde mensen opkijkt, omdat ze hun woorden als kunst ziet. In de muziekvideo wordt ook duidelijk dat ze diversiteit belangrijk vindt. Zelf heeft ze Koerdische roots. Nog geen jaar later bracht ze haar eerste album Bits of Naaz uit. Sindsdien is Naaz een graag geziene artiest op festivals en heeft ze onder andere al op Best Kept Secret, Rock Werchter en Lowlands gestaan.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2020 vindt plaats van 15 tot en met 18 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Op de editie van 2019 waren onder andere Thomas Azier, NielsonJett Rebel en Douwe Bob te zien. Check voor meer informatie over dit festival de website.

Ook wordt op het festival ieder jaar de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Dit jaar heeft Ronnie Flex de prestigieuze prijs gepakt. Bij de European Festival Awards worden de beste festivals van Europa beloond. Afgelopen editie gingen onder meer Roskilde en Wacken Open Air er met de prijzen vandoor.

Dit jaar vroegen we ook enkele festivaldirecteuren naar hun plannen voor 2019. Check snel wat Ide Koffeman (DTRH)Eric van Eerdenburg (Lowlands) en Tamás Kádár (Sziget) voor jou in petto hebben.