Zwarte Cross 2020 hint naar eerste namen

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

De eerste namen voor Zwarte Cross 2020 zijn in zicht. Acts als Dropkick Murphys, Krezip en Typhoon zijn deze zomer wellicht in Lichtenvoorde te zien, als we de cryptische hints van de organisatie mogen geloven.

Er zijn nog geen artiesten bevestigd voor Zwarte Cross 2020, maar dit lijkt niet lang meer te duren. In de laatste nieuwsbrief van het festival worden zes cryptische omschrijvingen van artiesten gegeven:

 1. “Op de Ierse leest geschoeide explosieve traptechniek”
 2. “Deze sappige zomervrucht smaakt opnieuw uitstekend”
 3. “Dit levensgevaarlijke natuurfenomeen zal op de Zwarte Cross 2020 zorgen voor een spoor van verwondering”
 4. “Een allesbehalve trage hitmachine”
 5. “Hoofdstedelijke spijkerbroekenlol”
 6. “Oud politicus bedient zich van drie akkoorden en het heilig rock ’n roll vuur”

De eerste omschrijving zou wel eens kunnen verwijzen naar de Ierse band Dropkick Murphys. Omschrijving 2 zou Krezip kunnen zijn. De band maakte afgelopen jaar na lange afwezigheid een comeback, en de bandnaam is tevens een anagram van ‘perzik’. De derde hint lijkt te duiden op Typhoon. De Nederlandse rapper komt als het goed is deze lente nog met een nieuw album, dus eventuele festivalshows lijken een logische optie.

De vierde omschrijving zou kunnen betekenen dat ook rapper Snelle van de partij is; hij scoorde afgelopen jaar immers de ene na de andere hit. Hint #5 lijkt een hint naar Kris Kross Amsterdam. De artiestennaam van deze dj’s is een verwijzing naar het Amerikaanse hiphopduo Kriss Kross, dat berucht was vanwege de opvallende spijkerbroeken die de jongens vaak droegen. Naar wie zou de zesde omschrijving een hint kunnen zijn?

Zwarte Cross is, net als voorgaande jaren, al helemaal uitverkocht. Dit jaar waren de kaarten binnen iets meer dan een half uur allemaal vergeven. Dit jaar is dan ook een bijzondere editie van het Achterhoekse festival. Het zal namelijk de laatste editie zijn met Tante Rikie als festivaldirectrice. Tante Rikie is hét gezicht van de Zwarte Cross. Haar afscheid wordt groots gevierd met een jubeljaar totdat het festival begint.

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

Dropkick Murphys is een Amerikaanse punkband uit Boston, Massachusetts. Hun unieke stijl mixt punk met Ierse volksmuziek en rock. Bekende hits zijn ‘Rose Tattoo’ en ‘I’m Shipping Up To Boston’. Naast muziek houdt de band zich ook bezig met politiek activisme. Zo hebben ze de Amerikaanse vakbonden en oorlogsveteranen hoog in het vaandel staan. Afgelopen zomer was de band te zien op onder andere Nova Rock 2019 en Hellfest 2019.

Zwarte Cross 2020

Rikie

Doldwaze crossers, liters Nozem, en meer podia dan je je kan voorstellen: Zwarte Cross heeft het allemaal. Naast de muziek en het crossprogramma zijn er bergen randactiviteiten, theater en cabaret op het terrein te vinden. Afgelopen editie stonden onder meer Scooter, Kraantje Pappie en The Mavericks op de planken.

 • Locatie: Lichtenvoorde
 • Data: 16-19 juli 2020
 • Tickets: dagtickets € 32,50, weekendtickets (incl.camping) vanaf € 132,50.
 • Het festival is voor komende editie uitverkocht.
 • Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van het Achterhoekse festival.
Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen