Advertisement

Coronavirus: Gaat Glastonbury 2021 door?

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Glastonbury vindt in 2021 opnieuw niet plaats. De organisatoren zeggen er alles aan te hebben gedaan maar geen manier te hebben gevonden om het festival doorgang te laten vinden. Hier is alles wat we tot nu toe weten.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 16 februari 2021 om 12:00 uur.

Glastonbury zou plaatsvinden van 23 tot en met 27 juni 2020. Nadat in 2020 de festivalzomer geen doorgang kon vinden, waren alle ogen gericht op 2021. Maar helaas: ook daar blijkt nu nog veel onzekerheid over. Te veel onzekerheid, als het aan Glastonbury ligt.

De aanbetaling die festivalgangers hadden gedaan voor Glastonbury 2020-tickets, werd eerder omgezet in Glastonbury 2021-tickets en nu verder in Glastonbury 2022-tickets. Het festival zegt ‘zeer veel vertrouwen’ te hebben in de doorgang van het festival in 2022. Het wordt dan de eerste editie in 3 jaar.

Statement Glastonbury

https://www.instagram.com/p/CKTq-73s-pD/?utm_source=ig_web_copy_link

Domino-effect 

De beslissing van Glastonbury is cruciaal voor het complete Europese festivallandschap. Het Engelse festival geldt als één van de grootste ter wereld en is voor veel artiesten dé reden om te touren. Als te veel van dit soort grote evenementen wegvallen, is een festivaltour voor een artiest niet meer realistisch. Andere key players in dat verhaal zijn onder andere Primavera Sound (Spanje), Rock Werchter (België) en Roskilde (Denemarken). Die festivals zeggen vooralsnog wel door te gaan.

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.