Dit is jullie Festival Wishlist voor Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Is het al zomer? Wij kunnen nu al niet meer wachten op Lowlands 2020. Over de komende editie is nog weinig bekend, en is het ook nog even wachten op de eerste aankondiging. Daarom gingen wij op zoek naar de stem van het volk en vroegen wij wie jullie graag op Lowlands willen zien. Het resultaat: hier is jullie Festival Wishlist:

De Lowlands Droomposter

Wat een geweldige poster hebben jullie samengesteld voor Lowlands 2020! Bovenaan de line-up voeren rock en indie – Rage Against the Machine, Editors, The Killers, Bon Iver, Lana Del Rey en The xx – het hoogste woord. Ook daaronder vinden we deze genres veel terug, met onder meer The Black Keys en Foals. Ook voor mensen die hier niet van houden, zit er ook genoeg anders tussen. Zo kan er gemosht worden bij namen zoals Architects en King Gizzard & the Lizard Wizard en is er met NF en Goldband ook zeker plaats voor hiphop.

Daarnaast hebben jullie zin om eens flink te dansen, waar Oscar and the Wolf en The xx genoeg ruimte voor bieden. Wat verder opvalt, is dat jullie voor een heleboel acts van eigen bodem kiezen, zoals Kensington, Rondé, Joost en Donnie.

Geloofwaardigheid

Dat jullie een geweldige wishlist hebben samengesteld is wel duidelijk, maar hoe geloofwaardig is die nu echt? Laten we beginnen met het goede nieuws: een aantal namen zijn bijzonder realistisch. Zo liet The xx via Instagram weten dat ze niet kunnen wachten om nieuwe muziek te delen. Als die nieuwe muziek er voor de zomer al is, is het niet gek om daar een tour aan vast te plakken. Ook Bon Iver lijkt een redelijke kans te maken. Afgelopen zomer bracht de band de plaat i,i uit en voor aankomende zomer staan er meerdere festivals op de planning. Zo staan Justin Vernon en co. een week voor Lowlands op het Noorse Øya Festival. De oversteek naar Nederland klinkt zo gek nog niet. Daarnaast komt Dua Lipa snel met haar nieuwe plaat Future Nostalgia, waarvan al twee tracks zijn uitgebracht. Natuurlijk zit hier ook een tour aan vast, en ze doet vanaf mei dan ook Europese zaalshows.

Echter is niet alles rozengeur en maneschijn. Zo is Lana del Rey niet de gemakkelijkste artiest om te boeken. Van het handjevol shows dat ze jaarlijks in Europa geeft, is slechts een fractie op festivals. Ook The Black Keys is zelden op de Europese festivals te vinden. De band heeft tot nog toe maar één festivalshow op de planning staan, wat ook nog eens in Amerika is. Het is dus nog de vraag of zij komende zomer naar Europa komen. Verder is er vraag naar een mix van grote en kleine artiesten, die gelukkig ook allemaal graag op festivals staan. Nu maar hopen dat de boekers van Lowlands meekijken. Fingers crossed!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom Lowlands? Houd dan onze website in de gaten of praat mee op ons forum.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer. Zin in, Lowlands.

  • Locatie: Biddinghuizen, Nederland
  • Datum: 21-23 augustus 2020
  • Tickets: Uitverkocht
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.