Vrijwel alle concerten en festivals tot 6 april 2020 afgelast door coronavirus

517
Photo: RIVM

Evenementen met meer dan 100 mensen worden in heel Nederland afgelast. Dat maakte zorgminister Bruins zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Een groot pakket nieuwe maatregelen moet verdere verspreiding van het coronavirus door Nederland vertragen. Het kabinet verbiedt alle evenementen met meer dan honderd personen. Dat geldt ook voor musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

Komende weken stonden concerten gepland van onder andere Elbow, The Script en Floor Jansen gepland. Ook Rex Orange County, Tove Lo en Oh Wonder zouden langskomen in ons land.

Los van het verbod op evenementen, raadt het kabinet ook aan om ‘zo veel mogelijk thuis te werken’ en grote groepen te vermijden. Scholen, coffeeshops, sportclubs en eet- en drankgelegenheden hebben verplicht de deuren gesloten. Het oorspronkelijke verbod gold tot 31 maart. Die maatregelen zijn vooralsnog verlengd tot 6 april.

Lees alles over het corona-virus en diens impact op evenementen via ons liveblog.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?