Festivalconcert: toch nog genieten van Liam Gallagher

Photo: Liam Gallagher at EXIT 2017 by Jelena Ivanovic

Het zijn onzekere tijden voor de festivalfanaten. Niet alleen werden er al meerdere festivals afgelast (Paaspop, Glastonbury) of verplaatst (Primavera Sound), het is nog maar de vraag of het daarbij blijft. Het coronavirus is voorlopig nog niet onder controle en dat brengt naast gezondheidsrisico’s ook logistieke problemen met zich mee. Maar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Liam Gallagher!

We zijn er, met een beetje pijn in ons hart, wel aan geweld: Liam en Noel Gallagher breken tegenwoordig apart de festivalpodia af. In 2009 kwam er na de zoveelste ruzie tussen de twee broers een einde aan Oasis. Dus treden de heren zonder elkaar op. Voor Liam zou dat dit jaar gebeuren op een tiental festivals. Hiervan staan onder andere Lowlands en Rock Werchter nog op het programma, maar Snowbombing werd helaas al van zijn tourschema geschrapt en ook zijn ‘homecoming’ show op 12 juni in Manchester is afgelast.

Maar als jullie niet naar Liam Gallagher kunnen, dan brengen wij de Oasis-broer wel naar jullie toe! Dat doen we met de show die hij in 2018 gaf op het TRNSMT Festival in Glasgow. Daar waar Liam ook dit jaar, als alles goed gaat, acte de presence zal geven. Wij blijven hopen en duimen! Tot die tijd genieten we van al het moois dat het internet te bieden heeft en blèren gewoon extra hard mee met al die klassiekers!

Live op TRNSMT Festival 2018

Liam Gallagher

©jordividal

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher. In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. Vorig jaar bracht de zanger zijn tweede langspeler Why Me? Why Not uit.