Lollapalooza Paris
Tickets
16-17 juli 2022
Frankrijk
Parijs, Frankrijk

Lollapalooza Paris en Stockholm uitgesteld, Pearl Jam headliner in 2021

Foto: Danny Clinch

Lollapalooza Paris en Stockholm 2020 gaan niet door. De partnerfestivals worden vanwege het coronavirus uitgesteld naar 2021. Pearl Jam is de eerste bevestiging voor de edities van volgend jaar.

In Frankrijk en Zweden zijn er nog geen landelijke restricties voor grote evenementen in juli. Desondanks kondigen de twee Lollapalooza’s aan dat de festivals worden uitgesteld tot 2021. Dit om de veiligheid van fans, artiesten en crew te kunnen waarborgen. De eerstvolgende Lollapalooza is Lollapalooza Berlin in september. Dat festival gaat vooralsnog ‘gewoon’ door.

Wel maken de festivals bekend dat headliner Pearl Jam ook in 2021 op het affiche zal staan. De Amerikaanse band stond ook dit jaar op het affiche, maar annuleerde de tournee door het coronavirus. Het vijftal kondigde vandaag aan dat hun Europese tour wordt uitgesteld naar 2021.

Voor beide festivals zijn tickets voor de 2020 editie ook geldig voor 2021. Het is echter ook mogelijk om je geld terug te krijgen. Lollapalooza Stockholm kondigt aan dat bezoekers die hun ticket voor 2020 houden, in 2021 een bonus bovenop hun ticket zullen ontvangen. Wat dit precies is, is nog niet duidelijk.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Lollapalooza Paris 2020

De vierde editie van Lollapalooza Paris in 2020 zou plaatsvinden van 18 – 19 juli 2020. In l’Hippodome de Longchamps te Parijs stonden in 2019 onder andere Dua Lipa, Bastille, The Killers en Gorillaz op de planken. In 2020 was het de beurt aan onder andere Pearl Jam, Billie Eilish, A$AP Rocky, Khalid en Vampire Weekend.

  • Locatie: Parijs, Frankrijk
  • Datum: 18-19 juli 2020 (AFGELAST)
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website van het festival.

Lollapalooza Stockholm 2020

In 2020 is het tijd voor de tweede editie van Lollapalooza Stockholm. Vorig jaar stonden onder meer Foo Fighters, Travis ScottThe Swedish House MafiaChance The Rapper en Lykke Li op de planken van het festival. Komend jaar is het de beurt aan onder meer Post Malone en Pearl Jam.

  • Locatie: Stockholm, Zweden
  • Datum: 26-28 juni 2020 (AFGELAST)
  • Meer info vind je op de officiële site
Lollapalooza Paris Logo

Lollapalooza Paris 2022

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 16-17 juli 2022
Line-up
Pearl Jam
A$AP Rocky
Imagine Dragons
Tickets Dagkaarten vanaf €79. Combitickets vanaf €139. Kopen