Chance The Rapper en meer tijdens Rock Werchter naar Lollapalooza Stockholm 2019

Het Zweedse Lollapalooza Stockholm trok vandaag een flink tweede blik namen open, met onder andere Chance The Rapper en Lil Uzi Vert. De nieuwe bevestigingen zijn hiermee goede kanshebbers voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole.

Op het affiche verschenen in totaal maar liefst 33 nieuwe acts, waarvan een groot deel op de extra festivaldag (zondag 30 juni) speelt. Onder hen bevinden zich onder andere Chance The Rapper, Lil Uzi Vert en MØ. Eerstgenoemde Opvallend is dat er een grote hoeveelheid hiphop-artiesten tussen de aankondigingen zit. Een compleet overzicht vind je hier:

 • Chance The Rapper
 • Lil Uzi Vert
 • Lykke Li
 • Perry Farrell’s Kind Heaven Orchestra
 • Young Thug
 • Sheck Wes
 • Lil Baby
 • Jacob Banks
 • Dean Lewis
 • Wolfmother
 • Markus Krunegård
 • Tove Styrke
 • IAMDDB
 • Masego
 • Denzel Curry
 • Lamix
 • Imenella
 • Honne
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • YUNGBLUD
 • Lemaitre
 • Felix Jaehn
 • Sebjak
 • Off The Meds
 • TooManyLeftHands
 • Smith & Thell
 • Josefin
 • Sylvain Armand
 • Becky and the Birds
 • Ehrling
 • Steerner
 • Gunn

Eerder kondigde het festival onder andere al de Foo Fighters, Travis Scott en Lana Del Rey aan voor de aanstaande editie. Alle acts die op het festival spelen zijn tevens kanshebbers voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole; het Belgische festival vindt in hetzelfde weekend plaats, en het Nederlandse festival een week later.

Chance The Rapper

Chancellor Jonathan Bennett, oftewel Chance The Rapper, is een Amerikaanse hiphop-artiest uit Chicago. De Amerikaan begon zijn verovering van de wereld in 2013. Toen kwam zijn tweede mixtape Acid Rap uit. Twee jaar geleden stoomde hij door naar de wereldtop met zijn derde mixtape: Coloring Book. Dit derde album werd zo goed ontvangen dat de rapper maar liefst drie Grammy’s won, waaronder beste rap album. Aankomende zomer is Chance The Rapper op verscheidene festivals te aanschouwen, waaronder het Rotterdamse North Sea Jazz.

Lollapalooza Stockholm 2019

Wereldwijd gezien is het festival in Stockholm de zevende editie van het Lollapalooza-concept. Van 1991 tot 1997 kende het beroemde festival geen vaste locatie. Daarna streek het neer in Chicago voor de eerste vaste editie. In 2011 vond de eerste uitbreiding naar het buitenland plaats en werd ook Chili gastheer. Niet veel later volgden Brazilië en Argentinië. Sinds 2016 is Lollapalooza in Europa te bezoeken.

Zweden is het derde Europese gastland van Lollapalooza. Voor de Zweedse hoofdstad is het de eerste editie van het wereldwijde evenement. Op 28 tot en met 30 juni 2019 is Gärdet in Stockholm de ‘place to be’. Voor een combiticket betaal je omgerekend zo’n € 200,-. Tickets zijn al sinds december in de verkoop. Voor meer informatie ga je naar de website.

Lollapalooza Stockholm Logo

Lollapalooza Stockholm 2023

Locatie
Zweden
Stockholm, Zweden
Datum 29 juni - 1 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen