Pearl Jam stelt tour uit in verband met coronavirus

Pearl Jam heeft aangekondigd hun Europese tour uit te stellen tot 2021. Op de website staat vermeld dat ook het optreden op Rock Werchter 2020 niet doorgaat.

Rock Werchter zelf heeft inmiddels gereageerd op het nieuws van de uitgestelde tour van Pearl Jam. Of de Amerikaanse band in 2021 wel op het festival zal spelen wordt daaruit nog niet bekend. Wel laat de organisatie aan Studio Brussel weten dat ze volop in overleg zijn om Pearl Jam op Rock Werchter 2021 te krijgen. Naast dit optreden worden ook alle andere Europese optredens van Pearl Jam deze zomer uitgesteld naar 2021.

Ook Lollapalooza Parijs stond op het tourschema van de Amerikaanse band. Dat festival heeft bekendgemaakt dat het in 2020 niet doorgaat. Wel melden zij dat Pearl Jam in 2021 sowieso op de line-up staat. Of ook Rock Werchter Eddie Vedder en co. al voor 2021 heeft gestrikt, is niet duidelijk.

Naast het (voor nu) verliezen van deze headliner staat de doorgang van Rock Werchter sowieso op losse schroeven. Eerder liet de Belgische minister van Binnenlandse Zaken al weten dat bezoekers rekening moeten houden met annulering van het festival.

Pearl Jam

pearl jam
Photo: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, een groot succes: met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rondom Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Pearl Jam lanceerde vorige maand de plaat Gigaton.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Dit jaar komen ze opnieuw langs op de Werchter-weide en spelen ze tweemaal in de Ziggo Dome.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 sieren o.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar de poster. 

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten €230,- en dagkaarten €110,-
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen