Nijmeegse decorbouwer komt met Sims-achtige festivalgame

Photo: Dennis van der Bruggen

Zou jij het Pinkpop- of Lowlandsterrein helemaal anders opstellen? Dankzij de online game van decorbouwer Layhgo kan het en wie weet maak jij het vetste festivalterrein.

Nu de festivalzomer officieel niet meer doorgaat begint iedereen naar alternatieven te zoeken. Ook decorbouwer Layhgo steekt de handen uit de mouwen en komt met een online festivalgame genaamd Layhgobuilder. De gratis game lijkt een kruising van The Sims, Habbo Hotel en RollerCoaster Tycoon. Spelers kunnen hun eigen droomfestival maken en vrienden uitnodigen om virtueel los te gaan op de muziek. Zo kun je alsnog genieten van Paul McCartney op Goffertpark of Iron Maiden op Weertse bodem.

Nog eventjes wachten voor wie samen met zijn vrienden een biertje wil drinken op zijn online festivalterrein. Nu kun je enkel nog een gratis proefversie spelen. Over een half jaar zou er een betaalde variant komen die dit alles wel mogelijk maakt. Binnenkort kun je dan echt het Pinkpop- of Lowlands terrein onder handen nemen.

Wil je graag een terrein met kleine podia waar intieme optredens plaatsvinden of eerder een grote main stage met een strakke lichtshow? Het kan allemaal. Ook aan de campings en de eettenten zijn gedacht. Liever een festival waar je enkel een bakje friet kan bestellen of kun je niet kiezen tussen een nachokraam of een veggie-tent? Je hebt een heleboel mogelijkheden in Layhgobuilder.

In onderstaande video kun je al wat inspiratie opdoen voor je droomfestival en wie weet word jij wel de nieuwe decorbouwer van de Benelux.