Rage Against the Machine verplaatst tour, geen Europese data

Rage Against the Machine

Door de uitbraak van het coronavirus heeft Rage Against The Machine de reünietour van dit jaar verplaatst naar de zomer van 2021. Onder de nieuwe data vallen geen Europese shows.

Rage Against The Machine zou dit jaar voor het eerst sinds 2011 weer op de planken staan. Het coronavirus gooit nu roet in het eten. De reünietournee die op 26 maart dit jaar van start zou gaan, is uitgesteld naar volgend jaar zomer. Onder de nieuwe data vallen nog geen Europese shows. Tot nu toe staan alleen de Verenigde Staten en Canada op het programma. Het is nog de vraag of Europese landen de terugkomst van de legendarische rockband mogen verwachten. Op het tourschema van 2020 stonden wel Europese (festival)shows gepland.

De Amerikaanse band stond dit jaar onder andere op het affiche van Coachella 2020. Het festival, dat oorspronkelijk in april zou plaatsvinden, is uitgesteld naar oktober. In de nieuwe planning van RATM is Coachella niet opgenomen. Ook andere festivals waar de band voor geboekt is, staan niet in het nieuwe programma.

Rage Against The Machine

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against The Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Vorig jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.