Rock Werchter Zomerbar 2020 presenteert onder meer Niels Destadsbader en Black Box Revelation

1655
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Een nieuwe groep acts voor Rock Werchter Zomerbar 2020. Het Vlaamse festival presenteert onder meer Niels Destadsbader, Arno en Black Box Revelation.

Rock Werchter organiseert deze zomer Rock Werchter Zomerbar. In de maand juli worden diverse concerten georganiseerd op het festivalterrein van Werchter. Daarbij is er een beperkte capaciteit, namelijk 400 mensen. Naast de hierboven genoemde namen bevestigt de organisatie ook Het Zesde Metaal, Mama’s Jasje en Compact Disk Dummies.

Eerder werd al duidelijk dat Rock Werchter dit jaar toch deels open gaat. In het festivalweekend treden onder meer Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart op. Tijdens de concerten wil het festival fondsen inzamelen voor LIVE2020. Dat is een solidariteitsfonds voor de livemuzieksector, die door het coronavirus hard geraakt is.

Een overzicht van de nieuwe namen:

  • Niels Destadsbader, 9 en 16 juli
  • Black Box Revelation, 10 juli
  • Portland, 11 juli
  • Equal Idiots, 17 juli
  • Compact Disk Dummies, 18 juli
  • Mama’s Jasje, 19 juli
  • Arno, 21 en 24 juli
  • Het Zesde Metaal, 25 juli

Black Box Revelation

Black Box Revelation is een rockband, die in 2005 werd opgericht door Jan Paternoster en Dries van Dijck in Dilbeek, België. Het eerste album Set Your Head On Fire, werd in 2007 uitgebracht. Dat jaar stond de groep direct op Pukkelpop en Dour. Sindsdien heeft de band vier albums uitgebracht, waarvan Tattooed Smiles uit 2018 het meest recent is. De formatie heeft hiernaast alle grote festivals in Nederland en België aangedaan. Ook tourde de band met onder meer Meat Puppets, Beady Eye en Eagles of Death Metal. Deze zomer zijn de heren te zien op Rock Werchter Zomerbar.

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.