Rock Werchter 2021 organiseert Werchter Parklife

16718
balthazar
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Rock Werchter 2021 organiseert dit jaar Werchter Parklife. Onder andere Balthazar, Goose en Black Box Revelation komen deze zomer nog naar de Belgische festivalweide.

Mooie vooruitzichten deze zomer: Rock Werchter wordt dit jaar Werchter Parklife. Zo gaat de organisatie voor een kleinschaliger alternatief. Eerder moest het festival de volledige editie van Rock Werchter uitstellen naar 2022.

Vanaf 1 juli kun je een maand lang genieten van een frisse pint en veel concerten op de festivalweide. De festivalweide van Rock Werchter wordt vier avonden per week omgetoverd tot Werchter Parklife. Bij ieder concert is er plaats voor 2500 festivalliefhebbers. Onder meer Balthazar en Goose staan te schitteren op het affiche. Met dit nieuws komt er een vervolg op de zomerbar van vorig jaar.

De voorlopige line-up vind je hieronder, hier komen nog meer artiesten bij.

Line-up

Donderdag 1 juli: Balthazar
Vrijdag 2 juli: Goose
Zaterdag 3 juli: Arsenal – Tin Fingers
Zondag 4 juli, namiddag: Lil Kleine – Ronnie Flex & The Fam
Zondag 4 juli, avond: Black Box Revelation – Equal Idiots

Balthazar

Balthazar 2018
Photo: Thomas Nolf

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 winnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, wat elke keer weer op lof en prijzen kan rekenen. Balthazar was in de zomer van 2019 op meerdere festival binnen Europa te vinden, waaronder; Rock WerchterDown The Rabbit HoleDauwpop en Rock en Seine. Dit natuurlijk met de nieuwste plaat Fever op zak. Afgelopen februari werden de fans weer verwend met een nieuw album Sand.

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)