Terugblikken op BKS 2019, dag #1: vernieuwd terrein, bekers zoeken en Bon Iver

BKS 2019 terrein
Photo: Festileaks

Het is Best Kept Secret week! Dit jaar kunnen we niet afreizen naar Hilvarenbeek, maar dat let ons niet om terug te blikken op 2019. Ongeveer een jaar geleden klonk het startschot voor de zevende editie van Best Kept Secret. Hieronder een verzameling aan hoogtepunten van festivaldag #1.

Het vernieuwde festivalterrein

Het festivalterrein van BKS heeft een hele metamorfose ondergaan deze editie: onder meer de TWO, THREE, FIVE hebben een opknapbeurt gekregen. De TWO heeft een nieuw blauw tentdoek en een grote opening aan de voorkant waardoor het een stuk groter is geworden. Nieuw is dit jaar de SEVEN, een kleine drijvende stage.

Festileaks present: de Best Kept Secret-speurtocht

Winnaar BKS speurtocht
Photo: Festileaks

Bij Festileaks begonnen we deze eerste BKS-dag met een kleine speurtocht voor onze volgers. Degene die het snelst 4 verschillende hardcup bekers had verzameld en daarvan bewijs stuurde won 25 euro aan drankjes op het festival. Jack was de gelukkige en is verzekerd van een aantal lekkere pilsjes op het festival. Nogmaals gefeliciteerd, Jack!

SHHT brak gelijk de nieuwe SEVEN af

Deze Gentse band stond als derde act in de SEVEN en wist meteen alles kapot te maken. Ze brachten vorig jaar pas hun eerste album Love Love Love uit. Maar ze worden ook nu al een van de meest duizelingwekkende en schizofrene bands uit de lage landen genoemd. Het kon óf heel raar worden of heel goed. Het werd allebei en daarmee was de sfeer gelijk gezet voor Best Kept Secret 2019.

Primal Scream

Met het roze pak van zanger Bobby Gillespie denk je bijna dat hij op Pinkpop hoorde te staan. Het ging in ieder geval voorin helemaal los bij tracks als ‘Rocks’ en ‘Country Girl’. Hij is nog steeds bij stem en het publiek was daar zeker over te spreken. Op de socials noemen ze Primal Scream ook wel een legende.

Charlotte Gainsbourg for president

Als het aan Martijn ligt is Charlotte Gainsbourg de ware koningin van Best Kept Secret. En dat terwijl Christine and The Queens nog niet eens gespeeld heeft. “Uitzonderlijk talent op een uitzonderlijk mooi podium” en “Deze set was om bij weg te kwijlen, beats vlogen door de nieuwe TWO en de voetjes konden vandaag eindelijk van de vloer” zijn enige quotes uit het publiek. De bonusaantekening van een van de Festileaks-reporters: “wanneer de camera vanaf achter Charlotte filmt, zie je de nieuwe TWO in volle glorie. Het bos achter haar, prikbelichting van kant naar kant. Sprookjesachtig mooi.”

Een magistrale Bon Iver als dagafsluiter

Dit bericht bekijken op Instagram

Bon Iver ?✨ #bks19

Een bericht gedeeld door ˗ˏˋ Patricia ˊˎ˗ (@prepiuk) op

Magistraal, subliem en bloedmooi zijn de woorden die we voorbij zien komen in reacties. De hartjes in bovenstaande posts zeggen genoeg. Bij Bon Iver genoot het hele Best Kept Secret publiek mee, want de setlist klopte helemaal. Hij pakte ook nog een momentje om iedereen eraan te herinneren liefde te geven en delen wanneer mogelijk. Een schot in de roos van het festival in Hilvarenbeek.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.