Dit zijn de leukste Festileagues Jera On Air-inzendingen tot nu toe

121
Jera On Air 2018
Foto: Sam / Festileaks

De inzendingen blijven binnenstromen bij Festileagues. Nadat we vorige week de leukste Pinkpop-inzendingen belichtten, doen we dat nu voor het Limburgse rockfestival Jera On Air. De Jera On Air-opdrachten werden, net als het festival zelf, voorzien van een extra dosis kabaal en energie. Dat resulteerde in een rits prachtige inzendingen die we jullie niet willen onthouden.

Heeft jouw team nog niets ingeleverd voor deze challenge? Wees er dan snel bij, want je hebt nog maar tot 22 juli de tijd.

Team ‘Vaders en dochters rocken’

Frans Bauer en metal: het bleek al eerder een gouden combinatie. Toch kan Frans in het vervolg beter een lesje nemen bij de toppers van ‘Vaders en dochters rocken’. Waar je bij het horen van ‘Skippybal’ normaal gesproken bij een wildvreemde om de schouders hangt tijdens een polonaise, krijgen we bij het horen van deze uitvoering direct zin in een wall of death. Team ‘Vaders en dochters rocken’ zijn absoluut niet te skippen.

Team ‘Team Festilaafjes’

Team ‘Festilaafjes’ had voor een veilige keuze kunnen gaan, maar gingen voor het tegenovergestelde. Geen achtergrondmuziek, een afleidend clipje en de keuze voor een nummer van The Weekend getuigd van veel zelfverzekerdheid. Zwembadje gevuld, benen omhoog op de tuinstoelen en grunten maar: ‘Festilaafjes’ zet ook deze opdracht naar zijn hand!

Team ‘Bestkeptsecret’

Wowowow! Team ‘Bestkeptsecret’ heeft ongetwijfeld zitten wachten op een opdracht waarin de gruntkunsten getest zouden worden. Met een cover van A Day to Remember laat dit team zien dat dit soort opdrachten hen op het lijf geschreven zijn. Nu nog een spot in de topinzendingen van Festileagues, wellicht binnen enkele jaren in een van de tenten in Ysselsteyn?

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Sam van Reenen
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.