Dit zijn de leukste Festileagues Rock Werchter-inzendingen tot nu toe

171
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De Rock Werchter-opdrachten die jij en je team konden maken voor Festileagues zorgden wederom voor prachtige inzendingen. Was het nu de opdracht over het DeMorgen bordje of de opdracht met de anagrammen: jij en je festivalmaatjes konden weer druk aan de slag. Tijd om de beste inzendingen weer eens te bundelen en de meest creatieve opdrachten aan je voor te stellen. Staat jouw team ertussen?

Nog niet toegekomen aan de Rock Werchter-opdrachten? Je hebt nog tot 29 juli om deel te nemen aan een van de opdrachten en die punten binnen te harken!

Opdracht: ‘Zeg het met een DeMorgen-bordje op Rock Werchter’

Waar bekende politici zich regelmatig achter hun favoriete voetbalteam scharen blijkt ook Festileaks CEO Jos kleur te bekennen. Volgens de teamleden van ‘Zuiderzee’ is onze Jos namelijk gespot op de Werchterse weide met een aanmoedigingsbordje van DeMorgen! Origineel gevonden en rijmend: deze boodschap heeft alles wat we van zo’n bordje mogen verwachten.

Nog zo’n leuke! Team ‘GLITTERGARNITUUR’ doet de naam eer aan en tovert een overheerlijke snack tevoorschijn. Daarnaast is de boodschap op het DeMorgen-bordje er een die wellicht voor de meerderheid van de festivalgangers van kracht is. Is het kroketje al op, Jos?

Opdracht: ‘Hoe hard ga jij op Rock Werchter?’

Met je Werchter-petje op de schouders van een van je vrienden tijdens een liveshow van Arctic Monkeys… Het filmpje dat ‘De Stokertjes’ gemaakt hebben voor deze opdracht neemt je direct mee terug naar de glooiende weide van het Belgische festival. Dansen, wijnen en mee blèren met je favoriete bands: het kon dit jaar maar heel even in Werchter. ‘De Stokertjes’ lijken daarnaast hun eigen Alex Turner te hebben, wat wil je nou nog meer?

Challenge: ‘Maak de meest creatieve North West Walls’

Klasse, klasse en nog eens klasse. Team ‘Teveel van het goede’ brengt Kanye naar Rock Werchter en showt ons twee immense North West Walls. Waar de ene een gezellig familieportret lijkt te zijn met dochter North West (snap je?) heeft Mr. West nog een wens doorgegeven aan het team. Team ‘Teveel van het goede’ kwam aan de wensen van Kanye tegemoet en gaf hem ook zijn eigen bouwwerk. Yeezy zal ongetwijfeld trots zijn op eindresultaat.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

page2image2149774704

Toch kun je deze opdracht ook met een serieuzer idee aanvliegen. Team ‘Ultrafoxy’ hult de North West Walls in het duister naar aanleiding van de boodschap van de Black Lives Matter-beweging. De North West Walls zijn voorzien van de naam van de beweging en kennen de gezichten van een aantal overledenen.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.