Werchter Parklife helemaal op groene stroom

Photo by @Jokko (Rock Werchter Zomerbar 2020)

Werchter Parklife draait helemaal op groene en lokale opgewerkte stroom. Dit is een primeur voor energieleverancier Bolt.

De concertreeks Werchter Parklife vindt plaats vanaf 1 juli tot en met 1 augustus. Energieplatform Bolt levert de groene stroom voor deze concertreeks. Dit gebeurt door middel van een combinatie van een mobiel zonnepark, groene netstroom van energie opwekkers uit de buurt en een innovatieve Superbatterij.

Festivals doen al jaren moeite om meer duurzaam te zijn. Toch is het zo dat een groot deel van de CO2-uitstoot van een groot festival nog steeds komt door dieselgeneratoren die stroom opwekken. Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter van Bolt:  “Ik ben een fervente festivalganger. Het viel me op dat er nog veel vooruitgang te boeken viel qua groene stroomvoorziening voor festivals. Fossiele brandstoffen bleven de grootste energiebron. Dus zijn we er maar zelf aan begonnen”.

Superbatterij

Een belangrijke vraag bij het ontwerp van de energie-installatie was de opslag van de energie. Op piekmomenten hebben zonnepanelen of netstroom niet genoeg capaciteit. Hetzelfde geldt voor windmolens. De oplossing hiervoor is de superbatterij. De superbatterij slaat tijdens de daluren de reststroom op voor later. Door de batterij als derde schakel in te zetten is er wel continu voldoende energie beschikbaar.

Werchter Parklife heeft de perfecte grootte om een doorstart te maken naar de echte grote zomerfestivals. Het gaat dan om festivals als Pukkelpop en Rock Werchter. Door de kleine editie van Werchter kan Bolt genoeg informatie verzamelen om de volgde zomer een installatie te maken waar een groot festival compleet op kan draaien.

Werchter Parklife

Photo by @Jokko (Rock Werchter Zomerbar 2020, Selah Sue)

Ook dit jaar vindt Rock Werchter niet plaats door het coronavirus. Wel is er de hele maand juli het alternatief Werchter Parklife. Vanaf 1 juli kun je een maand lang genieten van veel concerten op de festivalweide. De festivalweide van Rock Werchter wordt vier avonden per week omgetoverd tot Werchter Parklife. Bij ieder concert is er plaats voor 2500 festivalliefhebbers. Ondermeer Balthazar, Goose en Froukje zijn te vinden op het affiche. Dit is een vervolg op de zomerbar van vorig jaar.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1 juli – 1 augustus
  • Tickets: 30,- tot 39,-
  • Meer informatie is te vinden op de officiële website.
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen