Coronavirus: Gaat Rock Werchter 2021 door?

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter 2021 is afgelast vanwege de aanhoudende coronapandemie. Na Graspop is Rock Werchter het tweede grote Belgische festival dat de stekker eruit heeft getrokken.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 15 mei 2021 om 22:00 uur.

Ondanks alle omstandigheden bleef de organisatie positief. In februari kwam er een update online waarin de organisatie aangaf hoopvol, maar realistisch te zijn. Met het oog op de stijgende aantallen vaccinaties werd er gespeculeerd over een mogelijke verplaatsing naar het najaar. Voor het Belgische festival mocht de verplaatsing echter niet baten: de 2021-editie is nu definitief afgelast. De volgende editie vindt nu plaats van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Wel organiseert Rock Werchter deze zomer Werchter Parklife: vier avonden per week losse concerten op de festivalweide, in heel juli.

Statement Rock Werchter

https://www.instagram.com/p/CMebjoTgmcG/?utm_source=ig_web_copy_link

De beslissing is met pijn in het hart genomen. De conclusie dat het festival niet door kan gaan in volle vorm is mede waarom de knoop is doorgehakt. Voor volgend jaar heeft Rock Werchter grootse plannen liggen. “Rock Werchter 2021 acts gaan in de mix met straffe nieuwe namen.” Dat beloofd wat! Er zijn nog geen nieuwe namen bekendgemaakt voor 2022. Tickethouders behouden hun kaartje voor de volgende editie. Verder is er ook een optie om je kaartje via Ticketmaster om te zetten voor krediet.

Werchter Parklife

https://www.instagram.com/p/COxobxfqMoQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Vanaf 1 juli kun je een maand lang genieten van een frisse pint en veel concerten op de festivalweide. De festivalweide van Rock Werchter wordt vier avonden per week omgetoverd tot Werchter Parklife. Bij ieder concert is er plaats voor 2500 festivalliefhebbers. Onder meer Balthazar en Goose staan te schitteren op het affiche. Met dit nieuws komt er een vervolg op de zomerbar van vorig jaar.

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen