10 Festivaldilemma’s: welke keuzes maak jij?

Photo: Sandor Csudai

Het leven zit vol keuzes. Zo ook het festivalleven. Bier of water? Headliner of nieuwe ontdekking? Linksvoor of achter bij de bar? Camping 3 of Camping 7? Er komt geen einde aan. Nu zijn deze keuzes ons dit jaar bespaard. Maar stel je voor we stonden nu op de festival: welke keuzes zou jij dan maken?

1. Verbranden in de volle zon vs. Zweten in een overvolle tent

publiek
Photo: László Mudra / Rockstar Photographers

Voor welke hitte kies jij?

View Results

Loading ... Loading ...

Lekker dansen met z’n allen op die artiest die eigenlijk op een groter podium had moeten staan. Wie kent het niet? Zweet jij je liever een ongeluk in een overvolle tent waar je amper kunt bewegen, of sta jij liever te verbranden in de volle zon bij een openluchtpodium?

2. Een hernia vs. Natte sokken

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Wakker worden op een festival

View Results

Loading ... Loading ...

Het liefste zou je dit allemaal niet hebben natuurlijk, maar als je moet kiezen: zou je dan wakker worden met een lekke tent en wateroverlast, of met een lek luchtbed waardoor je de boomwortels of koude grond voelt? Misschien is die Glamping toch wel aantrekkelijk…

3. Een telefoonverbod vs. Alle optredens filmen

Foto: Paaspop 2016 – Coohn @ Flickfeeder

Tijdens de festivalshows...

View Results

Loading ... Loading ...

Sommige artiesten kunnen alle telefoons in het publiek niet langer aanzien en voeren een telefoonverbod in tijdens hun show, maar wat heeft jouw voorkeur? Lekker filmen en alles meteen op je Insta-story posten, of ouderwets genieten zonder al die schermpjes in je gezichtsveld, maar dus onbereikbaar zijn voor je vrienden?

4. Een andere camping kiezen vs. Hijgend de Lowlands trap trotseren

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Bloed zweet en tranen bij de Lowlands brug

View Results

Loading ... Loading ...

Iedereen die ooit op Lowlands geweest is herinnert zich ‘de brug des doods’. Het is namelijk nogal een uitdaging om zonder bloed, zweet en tranen maar inclusief je hele inboedel over de Lowlands brug te komen. Deze keuze hoeven we gelukkig nooit meer te maken. Maar toch, om het af te leren: ga jij zwetend de brug over, of kies jij er voor om op camping 5, 6 of 7 te logeren?

5. Niet meer drinken vs. Niet meer dansen

Sziget Festival
Foto: Sandor Csudai (Rockstar Photographers)

Als het erop aankomt zou ik nooit meer...

View Results

Loading ... Loading ...

Voor deze heb je waarschijnlijk wat fantasie nodig. No way dat je namelijk één van deze twee zou kunnen opgeven. Maar wat als het toch moet? Zelfs als ‘Night Fever’ van Bee Gees voorbij komt, sta je aan de grond genageld, of – misschien nog erger – alles met alcohol is ten strengste verboden?

6. Overdreven autotune vs. Constante kerstmelodieën

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Alle optredens zijn vanaf nu ...

View Results

Loading ... Loading ...

December is de maand waarin de radiostations collectief besluiten kerst jingles door de speakers te blazen. Maar zou jij het ook trekken als álle artiesten gedurende zomerfestivals hun songs tot een kerstnummer omdopen, of bestel jij liever een portie extravagante autotune? Pittig dit!

7. Voor alles driedubbel betalen vs. Overal een uur in de rij

Photo: Ron Mullenders

Voor een hapje of een drankje...

View Results

Loading ... Loading ...

Festivals zijn natuurlijk super leuk, maar ook hier is niet alles rozengeur en maneschijn. Al helemaal niet in dit dilemma. De eeuwige rij bij die tent die nét de burger heeft waar je trek in hebt, of doodleuk een tientje teveel aftikken bij ieder bezoek aan de bar? Help?!

8. Achteraan bij de bar vs. Vooraan bij het podium

DTRH Frank Carter Publiek
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tijdens de show van mijn favo artiest...

View Results

Loading ... Loading ...

Je favoriete artiest staat vanavond op de planken! Sta jij sowieso vooraan en heb jij daar alles voor over; urenlang niet plassen, eten en drinken? Of vind jij het wel prima om het optreden vanaf een afstandje te bekijken en sta jij verder achterin, maar wél bij de bar?

9. Een eigen boxspring vs. Een privé douche

BKS 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Mijn tentje verdient wel een...

View Results

Loading ... Loading ...

Stel je voor: na een lekker nachtje tegen een vreemde aan te hebben gedanst stap je een schone douche in. Compleet met echte shampoo en grote handdoek. Maar kan dit op tegen een luxe tentje, uitgerust met een tweepersoons boxspring voor rust en vermaak?

10. Nachtbraken vs. Vroeg bandjes ontdekken

Ik bouw mijn feestje het liefste...

View Results

Loading ... Loading ...

De echte die-hards hoeven hier natuurlijk niet echt tussen te kiezen, die gooien al het verstand een weekend lang uit het raam en leven op minimale slaap. De rest van ons stervelingen moet echter een keuze maken: staan we vroeg op om vette bandjes te ontdekken, of gaan we door tot de zon opkomt?