Festileagues: Dit zijn de winnaars van de Rock Werchter-opdrachten

147
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Iedere week verbazen we ons weer over de pareltjes van opdrachten die we ontvangen voor Festileagues. De North West Walls die jullie creëerden waren bijna nóg mooier dan de originele en jullie DeMorgen-bordjes konden zich moeiteloos meten met de grappigste bordjes die wij op de weide tegenkwamen. Nadat we eerder deze maand nog een voorproefje gaven over de leukste inzendingen is het vandaag tijd om het zilverwerk te verdelen. Hier zijn ze: de winnaars van de Rock Werchter-opdrachten!

Opdracht: ‘Zeg het met een DeMorgen-bordje op Rock Werchter’

#3 – Team ‘GLITTERGARNITUUR’ (17 punten)

Foto: Team ‘GLITTERGARNITUUR’

Team ‘GLITTERGARNITUUR’ scoorde met hun inzending van een schranzende Jos al een plekje in het artikel over de leukste inzendingen. De boodschap op het bordje, de duckface en het kroketje: deze inzending blijft bij ons voor een glimlach zorgen. De bronzen medaille is voor Team ‘GLITTERGARNITUUR’!

#2 – Team ’Eén Pipo en 3 rowans’ (23 punten)

Foto: Team ‘Eén Pipo en 3 rowans’

Na de avondmaaltijd die Jos ontving van Team ‘GLITTERGARNITUUR’ is het tijd om in actie te komen. Jos duikt de weide voor het hoofdpodium op om zijn favoriete festivalactiviteit uit te voeren: bellenblazen. Zijn flesje bellenblaas blijkt echter geliefd. Jos ziet de belletjes vliegen, maar kan het flesje nergens vinden. Zie jij de dief?

Team ‘Eén Pipo en 3 rowans’ harken met hun vermakelijke raadseltje de tweede plaats binnen. Daarmee verdienen ze 23 punten.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

#1 – Team ‘Bestkeptsecret’ (30 punten)

Foto: Team ‘Bestkeptsecret’

Die duckface hé, wie valt er niet voor? Team ‘Bestkeptsecret’ wist ons te melden dat Jos tijdens Rock Werchter 2019 om aandacht van de vrouwen niet verlegen zat. Zijn charmante duckface zou daar de oorzaak van zijn. Toch viel dit niet bij iedereen in de smaak. Naast het coronavirus zou de duckface van onze Jos ook meespelen in de beslissing om mondkapjes verplicht te maken op grootschalige evenementen.

Met deze pracht van een uitwerking bestijgt Team ‘Bestkeptsecret’ de hoogste plek van het podium. Maar liefst 50 punten worden aan hen toegekend. Gefeliciteerd!

Opdracht: ‘Hoe hard ga jij op Rock Werchter?’

#3 – Team ‘YJJDR2020’ (29 punten)

Video: Team: ‘YJJDR2020’

Wat een throwback zeg. Team ‘YJJDR2020’ neemt je mee terug naar optredens van Elbow en De La Soul. Er is zelfs een terugblik naar de legendarische overwinning van het Nederlands Elftal tegen Costa Rica te bewonderen. Een wedstrijd die de bezoekers van Rock Werchter 2014 zich ongetwijfeld nog zullen herinneren. Dat een van de teamleden later in het filmpje poedelnaakt ‘By The Way’ van Red Hot Chili Peppers ter gehore brengt getuigt van veel toewijding. Een mooie derde plek voor jullie!

#2 – Team ’Bestkeptsecret’ (38 punten)

Video: Team ‘Bestkeptsecret’

Alweer de tweede podiumplek voor Team ‘Bestkeptsecret’. Wanneer je ervoor kiest om hard te gaan op ‘Everything Now’ van Arcade Fire sta je stiekem al 1-0 voor. Zeker wanneer je daarbij je geluidsmuren en podium van Jupiler-kratjes hebt weten te fabriceren.

Dit is echter nog lang niet alles. De acteerkunsten van dit team zijn écht bewonderenswaardig. De zanger in dit filmpje lijkt in alles op Win Butler, de frontman van Arcade Fire. Het teamlid dat zich in de bloemetjesjurk heeft gehesen slaat met dezelfde overtuiging op een tamboerijn als hoe Régine Chassagne dit deed op Rock Werchter. Een meer dan terechte zilveren medaille en 38 punten voor Team ‘Bestkeptsecret’.

#1 – Team ‘Ultrafoxy’ (50 punten)

Video: Team ‘Ultrafoxy’

Ook in deze categorie kan er maar een team de beste zijn. Deze eer is voor Team ‘Ultrafoxy’. In een vier minuten durend filmpje nemen ze ons mee naar hun Rock Werchter. Frikadellen, mojito’s, bier, katers en vermiste vrienden. Dit filmpje zit ramvol herkenbare dingen voor Rock Werchter-gangers.

Het filmpje zit daarnaast zo in elkaar dat Team ‘Ultrafoxy’ je hun hele festivalervaring (en lichamelijke achteruitgang) laat zien. Ondanks dat we Rock Werchter dit jaar moeten missen, door dit filmpje waanden wij ons weer heel even op het groene gras voor het hoofdpodium in Werchter. Als dank daarvoor ontvangen jullie 50 punten!

Challenge: ‘Maak de meest creatieve North West Walls’

#3 – Team ‘Eén Pipo en 3 rowans’ (29 punten)

Team ‘Een Pipo en 3 rowans’ hadden zoveel inspiratie dat ze maar liefst drie North West Walls op poten wisten te zetten. In hun inzending kiezen ze voor drie headliners binnen de street-art: Lady Pink, Banksy en Alec Monopoly. De North West Walls kennen ieder jaar een ander uiterlijk en wordt ieder jaar gedaan door een andere kunstenaar.

De inzending van Team ‘Een Pipo en 3 rowans’ barst van de kwaliteit. De ene is nog mooier ingevuld dan de ander. Wij zouden iedere wall graag in het echt terug zien tijdens Rock Werchter.

#2 – Team ’Ultrafoxy’ (38 punten)

In de inzending van ‘Ultrafoxy’ blikken we ook terug op een paar legendarische persoonlijkheden. Ditmaal niet binnen de street-art, maar binnen de muziek. Op bovenstaande foto prijken de gezichten van Amy Winehouse en Kurt Cobain. Twee grootheden in de muziek die op hun 27e levensjaar overleden.

Het achterliggende idee is er een van waarde. Juist op een groot festival is het een prachtig idee om muzikale grootheden nog een keer te eren. Met dit idee en de mooie uitwerking hiervan bestijgt Team ‘Ultrafoxy’ de tweede plek van het podium.

#1 – Team ‘Bestkeptsecret’ (50 punten)

Video: Team ‘Bestkeptsecret’

Hattttrick! Team ‘Bestkeptsecret’ is lekker op dreef. Van de Rock Werchter-opdrachten in dit artikel winnen ze er twee, en de laatste opdracht sloten ze af met een tweede plek. Voor de opdracht met de North West Walls kwam ook Team ‘Bestkeptsecret’ met een fantastisch idee.

De diversiteit van een festival en de verschillende nationaliteiten die hier verbonden worden staan centraal in hun creatie. Ze hebben dit idee in het bovenstaande filmpje op een mooie manier uit weten te beelden. Alsof het idee achter hun constructie nog niet bewonderenswaardig genoeg is blijken de Wine Walls ook nog eens gemaakt van echte wijnkisten. Als steun kunnen festivalgangers bij de Wine Walls een doosje wijn kopen om de lokale wijnboeren te ondersteunen. Nogmaals, maar zeker niet minder gemeend: een gouden plak en wederom 50 punten voor Team ‘Bestkeptsecret’!

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.