Bullet For My Valentine cancelt Graspop 2021 drie dagen na aankondiging

1137

Minder leuk nieuws uit België. Bullet For My Valentine heeft de show voor Graspop 2021 helaas gecanceld. De band werd drie dagen geleden nog bevestigd voor de aankomende editie.

Spijtig nieuws voor Graspop 2021. De eerste afzegging voor 2021 is een feit. Bullet For My Valentine reist aankomend jaar niet af naar België. Opvallend is dat de band drie dagen geleden nog werd gepubliceerd door de organisatie. De reden waarom de Britten het optreden afzeggen is niet bekend.

Graspop 2021 heeft al aardig wat namen op het affiche staan. AerosmithJudas Priest, Volbeat en Faith No More zijn onder meer de publiekstrekkers. Afgelopen vrijdag werden daar ook nog Megadeth en A Day To Remember aan toegevoegd. De kaarten zijn vanaf vandaag opnieuw in de verkoop gegaan. Er zijn zowel dag- als weekendtickets verkrijgbaar.

Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine begon als coverband, die voornamelijk nummers speelde van Metallica en Nirvana. De Britse band begon vanaf 2004 eigen materiaal op te nemen en in 2006 kwam het debuutalbum The Poison uit. Op dit moment staat de teller op zes studioalbums, waarvan de recentste plaat Gravity uit 2018 komt. Met dat album deden de Britten een tour in Europa aan. Voorlopig staat de band nog geboekt voor Nova Rock 2021. Het is echter onduidelijk of dit optreden nog doorgaat, nu de komst naar Graspop drie dagen na de bekendmaking alweer ingetrokken werd.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Student Kunst en Economie aan de HKU, fanatieke cd verzamelaar en heeft het liefste festivalposters als behang. Met een brede muzieksmaak probeer ik zoveel mogelijk festivals van mijn bucketlist af te strepen. Onder andere groot fan van Editors, Foals en Mumford and Sons.