Bullet For My Valentine cancelt Graspop 2021 drie dagen na aankondiging

953

Minder leuk nieuws uit België. Bullet For My Valentine heeft de show voor Graspop 2021 helaas gecanceld. De band werd drie dagen geleden nog bevestigd voor de aankomende editie.

Spijtig nieuws voor Graspop 2021. De eerste afzegging voor 2021 is een feit. Bullet For My Valentine reist aankomend jaar niet af naar België. Opvallend is dat de band drie dagen geleden nog werd gepubliceerd door de organisatie. De reden waarom de Britten het optreden afzeggen is niet bekend.

Graspop 2021 heeft al aardig wat namen op het affiche staan. AerosmithJudas Priest, Volbeat en Faith No More zijn onder meer de publiekstrekkers. Afgelopen vrijdag werden daar ook nog Megadeth en A Day To Remember aan toegevoegd. De kaarten zijn vanaf vandaag opnieuw in de verkoop gegaan. Er zijn zowel dag- als weekendtickets verkrijgbaar.

Bullet For My Valentine

Bullet For My Valentine begon als coverband, die voornamelijk nummers speelde van Metallica en Nirvana. De Britse band begon vanaf 2004 eigen materiaal op te nemen en in 2006 kwam het debuutalbum The Poison uit. Op dit moment staat de teller op zes studioalbums, waarvan de recentste plaat Gravity uit 2018 komt. Met dat album deden de Britten een tour in Europa aan. Voorlopig staat de band nog geboekt voor Nova Rock 2021. Het is echter onduidelijk of dit optreden nog doorgaat, nu de komst naar Graspop drie dagen na de bekendmaking alweer ingetrokken werd.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Het Belgische festival vindt nu in 2021 voor de 25e keer plaats. Onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijkten in 2020 bovenaan de poster. De organisatie probeert zo veel mogelijk acts mee te nemen naar 2021. Zo keren onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest terug op het affiche van Graspop 2021.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 17-20 juni 2021
  • Tickets: Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig; Ticketverkoop start op 26 oktober
  • Voor meer informatie check je de website van Graspop