Graspop 2021 strikt Judas Priest, Volbeat en meer

9809
Photo : HANDOUT PHOTO

Er zijn weer nieuwe namen voor Graspop 2021 bevestigd! Onder andere Judast Priest en Volbeat zijn aankomend jaar live te zien op de festivalweide in Dessel. Daarnaast voegt het festival 100 andere namen toe aan de line-up.

De organisatie van Graspop gaf al aan zoveel mogelijk bands te kopiëren van 2020 naar 2021: uitstel is geen afstel in dit geval. Zo staan onder andere Judas Priest, Volbeat, Korn en Faith No More opnieuw op de line-up. Andere namen op het affiche zijn Deep Purple, Dropkick Murphys, Deftones, en Opeth.

Eerder werd al bekend dat Aerosmith weer terugkeert naar Dessel in 2021 en bevestigde Tribulation zichzelf. Benieuwd wie we nog meer kunnen verwachten op Graspop 2021? Check het geruchtenoverzicht! Check de grootste bevestigde namen hieronder:

 • Alestorm
 • Amenra
 • Baroness
 • Black Veil Brides
 • Diamante
 • Deep Purple
 • Deftones
 • Dool
 • Dropkick Murphys
 • Faith No More
 • Foreigner
 • Gojira
 • Jinjer
 • Judas Priest
 • Killswitch Engage
 • Kontrust
 • Korn
 • Mastodon
 • Opeth
 • Rival Sons
 • Saxon
 • Sepultura
 • Stick To Your Guns
 • Twin Temple
 • Volbeat
 • While She Sleeps

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Het Belgische festival vindt nu in 2021 voor de 25e keer plaats. Onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijkten in 2020 bovenaan de poster. De organisatie probeert zo veel mogelijk acts mee te nemen naar 2021. Zo keren onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest terug op het affiche van Graspop 2021.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

 • Locatie: Dessel, België
 • Datum: 17-20 juni 2021
 • Tickets: Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig; Ticketverkoop start op 26 oktober
 • Voor meer informatie check je de website van Graspop