Graspop 2021 strikt Judas Priest, Volbeat en meer

9989
Photo : HANDOUT PHOTO

Er zijn weer nieuwe namen voor Graspop 2021 bevestigd! Onder andere Judast Priest en Volbeat zijn aankomend jaar live te zien op de festivalweide in Dessel. Daarnaast voegt het festival 100 andere namen toe aan de line-up.

De organisatie van Graspop gaf al aan zoveel mogelijk bands te kopiëren van 2020 naar 2021: uitstel is geen afstel in dit geval. Zo staan onder andere Judas Priest, Volbeat, Korn en Faith No More opnieuw op de line-up. Andere namen op het affiche zijn Deep Purple, Dropkick Murphys, Deftones, en Opeth.

Eerder werd al bekend dat Aerosmith weer terugkeert naar Dessel in 2021 en bevestigde Tribulation zichzelf. Benieuwd wie we nog meer kunnen verwachten op Graspop 2021? Check het geruchtenoverzicht! Check de grootste bevestigde namen hieronder:

 • Alestorm
 • Amenra
 • Baroness
 • Black Veil Brides
 • Diamante
 • Deep Purple
 • Deftones
 • Dool
 • Dropkick Murphys
 • Faith No More
 • Foreigner
 • Gojira
 • Jinjer
 • Judas Priest
 • Killswitch Engage
 • Kontrust
 • Korn
 • Mastodon
 • Opeth
 • Rival Sons
 • Saxon
 • Sepultura
 • Stick To Your Guns
 • Twin Temple
 • Volbeat
 • While She Sleeps

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken