Indian Askin stopt in huidige bezetting

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Indian Askin heeft besloten om uit elkaar te gaan. De reden hiervoor is een moeizame samenwerking in de afgelopen periode.

In een post op Instagram gaat de band in op het besluit om uit elkaar te gaan. Daarin valt te lezen dat drummer Ferry, bassiste Jasja en toetsenist Bart hebben aangegeven niet meer door te willen met de band. Zij geven er de voorkeur aan om ieder hun eigen weg te gaan. Leadzanger en oprichter van de band Chino denkt nog na over de toekomst van Indian Askin. Binnen afzienbare tijd beslist hij hoe hij door wil gaan.

Vorig jaar stond de groep nog onder meer op Best Kept Secret. Dat jaar kwam de band ook nog terecht op een plek in de Festivalacts top 100. Ook bespraken wij nog het Festival CV van de groep.

Indian Askin

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

De Amsterdamse band Indian Askin haalt inspiratie uit de jaren zestig, zeventig en negentig en maakt naar eigen zeggen nu-punk, rock en grunge met sixties invloeden en een psychedelisch randje. Het was even geduld hebben na het debuutalbum Sea of Ethanol (2016), maar in 2019 was het dan zo ver: het langverwachte tweede album Another Round is uit. Met de nieuwe plaat op zak ging de band vorig jaar onder meer langs Best Kept Secret, Pinkpop en Zwarte Cross.