Thuisraven: De 6 dikste livestreams tijdens ADE 2020

ADE
Photo: Laura Jacobs

Dit jaar helaas geen Awakenings in de Gashouder of DGTL op de NDSM Werf tijdens het Amsterdam Dance Event. Het festival vindt door de coronacrisis niet fysiek plaats. Dat betekent natuurlijk niet dat er niet gedanst kan worden. Wij hebben de zes beste technolivestreams van ADE 2020 voor je op een rijtje gezet.

ADE 2020 vier je dit jaar dus thuis, maar ook in je woonkamer kunnen de voetjes van de vloer. De organisatie van het festival heeft enorm veel livestreams voor je klaarstaan. Van EDM tot techno en van disco tot hardstyle. Er zijn zowel speciale liveshows als prerecorded shows te bewonderen. Thuisraven is het nieuwe normaal, maar houdt wel de 1,5 meter afstand hè.

Woensdag 18:00 uur: Carl Cox

Oh yes oh yes! Wat is er lekkerder dan je ADE beginnen met een van de grootste namen uit de technoscene? Carl Cox geeft je een exclusieve rondleiding door zijn Awesome Soundwave studio. Daarna draait hij samen met zijn labelpartner Christopher Coe een liveset vanuit zijn thuishonk. Muzikaal gezien is Cox heel veelzijdig, hij switcht gemakkelijk van pompende beats naar swingende tunes. Je weet dus eigenlijk nooit wat je bij zijn sets kunt verwachten. Behalve dan dat ze goed zijn. De Brit begon zijn carriere in de jaren 80 is inmiddels een graaggeziene gast op festivals zoals Creamfields, Glastonbury en Awakenings.

Wanneer: Woensdag 22 oktober
Tijdstip: 18:00 – eindtijd onbekend
Link: Carl Cox b2b Christopher Coe

Donderdag 00:00 uur: AMW ADE DJ Marathon

Tijdens de AMW ADE DJ Marathon draaien dj’s van over de hele wereld 24 uur achter elkaar door. Nieuw technotalent komt aan bod, maar ook oude rotten in het vak nemen plaats achter hun decks. Op deze dag komt onder meer Paul Johnson, door sommigen een echte Godfather of House genoemd voorbij. Ook Miss Dominguez draait, zij laat zich inspireren door de house uit Chicago en de techno uit Detroit. Daarnaast maakt zelfs Roger Sanchez zijn opwachting, hem ken je vast en zeker van bovenstaande banger. Laat je verrassen tijdens deze livestream marathon.

Wanneer: Donderdag 22 oktober
Tijdstip: 00:00 – 23:59
Link: AMW ADE DJ Marathon

Vrijdag 13:00 uur: Studio XL – Home Edition: Reinier Zonneveld

Op vrijdag pieken we vroeg en hard met Reinier Zonneveld. Hij is een van de grootste technodj’s van Nederland aan het worden. De dj staat bekend om zijn medogenloze basslijnen en kicks. Daarnaast is hij ook een meester van de synthesizers en drumcomputers. Bekende nummers van hem zijn onder meer ‘Hard Gaan’ en ‘Resurrection Remix’. Een veelzijdige dj met een geweldige livereputatie. Bijzijn is meemaken.

Wanneer: Vrijdag 23 oktober
Tijdstip: 13:00 – eindtijd onbekend
Link: Studio XL – Home Edition: Reinier Zonneveld

Vrijdag 18:00 uur: Future Intel

Online radiostation Future Intel Radio neemt de vrijdagavond voor haar rekening. Met dj’s zoals Dazion, Vox Supreme en David Vunk worden elektro, disco, italo en techno vakkundig gemixt. Vooral van Vunk mag je veel verwachten. Zijn sets staan altijd bol van de energie en hij gaat soms nog beter op zijn sets dan het publiek. Euforie, swingen en spektakel gegarandeerd.

Wanneer: Vrijdag 23 oktober
Tijdstip: 18:00 – 00:00
Link: Future Intel met David Vunk

Zaterdag 18:00 uur: Elrowshow met Joris Voorn

Elrow staat bekend om hun extravagante shows. Verwacht veel confetti, rookmachines en allerlei kleuren die door je beeldscherm je kamer in schieten. Een goed feest kan natuurlijk niet zonder goede dj’s en ook daarvoor zorgt Elrow. Neerlands trots Joris Voorn draait samen met ANOTR en Franky Rizardo op jouw zaterdagavond oftewel piekavond. Muzikaal kun je tijdens deze show van Voorn melodische en dansbare techno verwachten. Rizardo draait een mix van house en EDM. ANOTR valt eigenlijk niet binnen een genre te vatten. De sets van het duo kennen geen muzikale grenzen, maar ze vliegen nooit uit de bocht.

Wanneer: Zaterdag 24 oktober
Tijdstip: 18:00 – 21:45
Link: Elrowshow met Joris Voorn en meer

Zondag 22:00 uur: Nick Moody at Warehouse Elementstraat

Zondagavond, ADE 2020 zit er alweer bijna op. Maar niet voordat Nick Moody heeft gedraaid. De Nederlander draaide voor United We Stream in de Warehouse Elementstraat en dat hebben we geweten. Geen zondag rustdag, maar nog een laatste keer volle bak gaan op zijn techno/harddance. Het is tenslotte maar één keer per jaar ADE.

Wanneer: Zondag 25 oktober
Tijdstip: 22:00 – 23:15
Link: Nick Moody @ Warehouse Elementstraat

Ben je benieuwd naar alle andere livestreams van Amsterdam Dance Event 2020? Kijk dan hier op hun website.