Evenementenbranche slaat alarm: The Show Must Go On

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Naast het maandelijkse luchtalarm sloeg afgelopen maandagmiddag ook de evenementenbranche opnieuw alarm. De branche is een grootschalige actie gestart met als boodschap The Show Must Go On. Zo roept de sector de overheid op om testevenementen in januari door te laten gaan. In plaats van te wachten tot het besmettingsniveau op ‘waakzaam’ is.

De evenementenbranche doet met deze actie een beroep op het kabinet om de sector perspectief en duidelijkheid te bieden. Zo willen de organisatoren graag dat de overheid groen licht geeft voor Fieldlab evenementen in januari. Daarnaast moeten er de komende tijd belangrijke beslissingen worden genomen voor evenementen die in 2021 plaats gaan vinden. Dit is zonder duidelijkheid vanuit het kabinet enorm lastig. Ook de steun om de financiële druk op te vangen blijft van belang voor veel organisatoren.

‘We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden. Dat wil niet zeggen dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen. Met de ontwikkelingen van de sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet niet onbegrijpelijk. We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en in de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan. The show must go on,’ zegt Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers en directeur van Ahoy Rotterdam.

Metropole Orkest, Marcel Veenendaal en ZO! Gospel Choir

Het Metropole Orkest, DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en GO! Gospel Choir ondersteunen de actie. Zo hebben zij afgelopen week het nummer ‘The Show Must Go On’ van Queen gecoverd. De cover was na het luchtalarm van 12 uur op radio, tv, social media en op de buitenkant van verschillende evenementenlocaties te horen en te zien. Ook de hashtag #theshowmustgoon werd massaal gedeeld op verschillende social media kanalen.