Deze acts op Eurosonic Noorderslag 2021 wakkeren de meeste knaldrang aan

Photo: Thomas Heijligers / Festileaks

Elektronische muziek was goed vertegenwoordigd op Eurosonic Noorderslag 2021. Maar van welke acts krijg je nou gegarandeerde knaldrang? Wij nemen er een paar met je door.

Studio Brussel legt het woord knaldrang al goed uit. Het intense verlangen naar uitgaan, feesten en dansen. Het gevoel is groot na zo’n coronajaar. De volgende acts maken het snakken naar de dansvloer nog heviger.

Aggregat

Aggregat

De Duitsers stonden bovenaan ons lijste van beste acts van de woensdag op ESNS 2021. En terecht. Deze heren hebben knaldrang aanwakkeren tot een kunst verheven. De combinatie van een cello met synthesizers werkt enorm opzwepend. Ze staan live te spelen, maar het klinkt net of er een dj aan het draaien is. Aggregat zou de perfecte opener zijn voor iedere festivalnacht. Na hun show kun je sowieso nog een paar uurtjes doorknallen.

Nava

Prinstscreen van Nava op ESNS 2021
Nava op ESNS 2021

Wat als eerste opvalt tijdens de show van Nava op ESNS is de setting. Haar set is opgenomen in een bunker die is aangekleed met lasers. Maar ook muzikaal is het ijzersterk. Duistere, pompende beats met Perzische invloeden. Dit in combinatie met haar sterke stem maakte haar optreden een spektakel. En dat in vijftien minuten. Wij zijn niet verbaasd als ze binnenkort in de Fuzzy Lop op Down The Rabbit Hole te zien is. Wij staan daar dan in ieder geval links vooraan.

Yotto

Yotto op Eurosonic Noorderslag 2021
Yotto op ESNS 21

Deze Finse dj timmert al aardig aan de weg. Hij mag Pete Tong en Annie Mac, beide van BBC Radio 1, tot zijn fans rekenen. Daarnaast remixte hij ook ‘Antigone’, een nummer van Neerlands technotrots Joris Voorn. Zowel muzikaal als visueel zorgde deze show voor knaldrang. Zijn zwevende elektronische muziek laat je intens terugverlangen naar de dansvloer. De lichtshow past perfect bij zijn set. Yotto zou niet misstaan op de vele dagfestivals die ons land kent.

Sassy 009

Sassy 009 op Eurosonic Noorderslag 2021
Sassy 009 op Eurosonic Noorderslag 2021

De Noorse Sassy 009 combineert zware baslijnen en euforische beats met een kenmerkende stem. Haar muziek is duister en hypnotisch met hier en daar een vleugje techno. Over haar show heeft ze ook goed nagedacht. Ze gooit kekke effecten over je beeld waardoor het lijkt alsof je in een trip zit. Toch zit je echt gewoon op je bank. Aan het eind van haar set haalt ze ook nog een stroboscoop van stal. En stroboscopen, die staan gelijk aan knaldrang.

Bratri

Bratri op Eurosonic Noorderslag 2021
Bratri op Eurosonic Noorderslag 2021

Deze Tsjechen werden al genoemd in de laatste Festivalpodcast. En ze maakten de geschapen verwachtingen helemaal waar. Vooral de liefhebbers van wat stevigere beats zullen hier lekker op gaan. De combinatie van analoge en elektronische drums met de synthesizers laat je terugverlangen naar de clubs. Het is muzikaal niet vernieuwend, maar je kan niet anders dan dansen op de set van de heren.

Clozee

Clozee op Eurosonic Noorderslag 2021
Clozee op Eurosonic Noorderslag 2021

Fans van Flume opgelet, deze is voor jullie. Franse producer Clozee maakt hele eigenzinnige elektronische muziek. De invloeden van drum ‘n bass en dubstep zijn onmiskenbaar. November vorig jaar bracht ze haar album Neon Jungle uit. Vandaar ook dat ze haar show gaf vanuit een bos. Maar wel een bos volgestopt met lasers en lampen. Een goede plek voor een rave dus. Ook Clozee maakt je knaldrang alleen maar groter.

Eurosonic Noorderslag 2021

ESNS

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor Europees talent richting de top. Vorig jaar speelden er ruim 350 Europese acts. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld Shame, Dua Lipa, Hozier, en Royal Blood.

  • Datum: 13 t/m 16 januari 2021
  • Locatie: online
  • Tickets: gratis streams
  • Meer informatie vind je op de officiële website