Lowlands 2021 wil in februari line-up bekendmaken

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands heeft de programmering bijna rond en wil deze in februari met de wereld delen. Eerder had de organisatie al aangegeven begin februari meer duidelijkheid te willen vanuit de overheid; mogelijk speelt dit nog een rol bij de bekendmaking.

Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands, zit niet stil. Het festival is namelijk volop bezig met de voorbereidingen voor aankomende zomer. Eerder noemde Van Eerdenburg januari de maand van grote beslissingen. In die fase worden namelijk veel grote voorbereidingen getroffen, zoals het regelen van de onderkomens van het personeel en alle toiletten op het festival.

Inmiddels is het januari, maar is er nog niet meer duidelijkheid. Het Flevolandse festival heeft gezegd in februari de line-up te willen delen. Of dit daadwerkelijk in februari bekend wordt gemaakt, hangt mogelijk nog af van een garantie- of steunfonds. Mocht het festival dit niet krijgen, zou het kunnen zijn dat de namen nog even geheim blijven.

Programmering LL 2021

Lowlands heeft in principe de meeste speling vergeleken met een vroeg festival zoals Paaspop. Lowlands is ten slotte een van de afsluiters van de festivalzomer. De Volkskrant sprak onlangs over de drie grote obstakels voor het festivalseizoen. Het derde obstakel luidde de internationale programmering van festivals, iets waar Lowlands altijd mee uitblonk. In het artikel wordt duidelijk dat alle Nederlandse acts die tijdens 2020 op de line-up stonden, er dit jaar ook bij zijn. Van Eerdenburg vreest dat Amerika aankomende zomer nog niet klaar is om te reizen. Een grote band is vaak met een crew van tientallen mensen. Mochten er verschillende quarantaineregels gelden tussen de Europese landen, dan zal een band niet snel op tour gaan.

Al eerder werd er gespeculeerd over de bekendmaking van de line-up. Nu blijkt dus dat dit ook afhangt van de omstandigheden. Maar zelfs al is het met alleen bands uit de Benelux of Nederland; Van Eerdenburg is er hoe dan ook van overtuigd dat iedereen straks snakt naar een festival.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.