Lowlands 2021 wil in februari line-up bekendmaken

4193
Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands heeft de programmering bijna rond en wil deze in februari met de wereld delen. Eerder had de organisatie al aangegeven begin februari meer duidelijkheid te willen vanuit de overheid; mogelijk speelt dit nog een rol bij de bekendmaking.

Eric van Eerdenburg, de directeur van Lowlands, zit niet stil. Het festival is namelijk volop bezig met de voorbereidingen voor aankomende zomer. Eerder noemde Van Eerdenburg januari de maand van grote beslissingen. In die fase worden namelijk veel grote voorbereidingen getroffen, zoals het regelen van de onderkomens van het personeel en alle toiletten op het festival.

Inmiddels is het januari, maar is er nog niet meer duidelijkheid. Het Flevolandse festival heeft gezegd in februari de line-up te willen delen. Of dit daadwerkelijk in februari bekend wordt gemaakt, hangt mogelijk nog af van een garantie- of steunfonds. Mocht het festival dit niet krijgen, zou het kunnen zijn dat de namen nog even geheim blijven.

Programmering LL 2021

Lowlands heeft in principe de meeste speling vergeleken met een vroeg festival zoals Paaspop. Lowlands is ten slotte een van de afsluiters van de festivalzomer. De Volkskrant sprak onlangs over de drie grote obstakels voor het festivalseizoen. Het derde obstakel luidde de internationale programmering van festivals, iets waar Lowlands altijd mee uitblonk. In het artikel wordt duidelijk dat alle Nederlandse acts die tijdens 2020 op de line-up stonden, er dit jaar ook bij zijn. Van Eerdenburg vreest dat Amerika aankomende zomer nog niet klaar is om te reizen. Een grote band is vaak met een crew van tientallen mensen. Mochten er verschillende quarantaineregels gelden tussen de Europese landen, dan zal een band niet snel op tour gaan.

Al eerder werd er gespeculeerd over de bekendmaking van de line-up. Nu blijkt dus dat dit ook afhangt van de omstandigheden. Maar zelfs al is het met alleen bands uit de Benelux of Nederland; Van Eerdenburg is er hoe dan ook van overtuigd dat iedereen straks snakt naar een festival.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormzy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.