Alle Fieldlab Back to Live proefevenementen uitverkocht

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Alle proefevenementen van Fieldlab, waarvan de kaartverkoop vandaag begon, zijn helemaal uitverkocht. Dat laat de organisatie weten. Alle kaarten van de vier ‘Back To Live’ proefevenementen waren binnen twintig minuten verkocht.

In totaal gaat het om vier evenementen: een concert en een dance-event in de Ziggo Dome en twee festivals op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. Voor elk concert in de Ziggo Dome zijn 1300 kaarten verkocht. In Biddinghuizen zijn per festival 1500 gelukkigen. De kaartverkoop begon om 12:00 en zorgde voor een even mooi als frustrerend tafereel voor menig concert- en festivalganger: een ouderwetse wachtrij, niet verversen en veel geduld. De animo bleek overweldigend. Nu.nl meldt dat er zo’n 180.000 mensen geïnteresseerd waren om mee te doen.

Eerder werden de line-ups van de evenementen al bekend gemaakt. In Biddinghuizen maken onder meer Chef’Special, De Staat, Froukje, Donnie, Joris Voorn en Colin Benders hun opwachting. In de Ziggo Dome treden onder andere Sam Feldt, Lucas & Steve en André Hazes Jr op.

Een bezoek aan een van de Fieldlab proefevenementen is verbonden aan een aantal strenge voorwaarden. Er wordt om een actieve medewerking gevraagd in diverse onderzoeken en handelingen rondom het evenement. Zo moet bijvoorbeeld een app gedownload worden waarmee de organisatie je tijdens het evenement kan volgen. Tevens wordt iedereen zowel voor als na het evenement getest op corona. De evenementen vinden plaats op 6, 7, 13 en 14 maart.

Tweedehands tickets

Ondanks dat de eerste kaarten binnen no-time op Marktplaats en Ticketswap stonden, raadt de organisatie van de festivals het sterk af om via deze weg een ticket te kopen. De kaarten staan namelijk op naam van de koper. Er moet een afspraak gemaakt worden voor een PCR-test met dit Burgerservicenummer. Daarnaast wordt je identiteit ook nog eens gecontroleerd bij de ingang. Het heeft dus geen nut om een tweedehands ticket aan te schaffen.