Geen Best Kept Secret in 2021

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret 2021 is afgelast vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronapandemie. Dat maakt de organisatie van het festival bekend via social media en de website. Het festival zou plaatsvinden van 11 tot en met 13 juni. Tickethouders krijgen hun geld terug.

Voor het tweede jaar op rij kan Best Kept Secret geen doorgang vinden. Het festival had onder andere The National, The Strokes en Khruangbin op de affiche staan. De line-up voor de aanstaande editie zal niet meegenomen worden naar volgend jaar, dit was grotendeels wel het geval na de afgelasting van de editie die vorig jaar plaats zou vinden.

Verplaatsing van het festival, zoals veel andere evenementen momenteel doen, zat ook niet in de opties. Maurits legt uit bij 3voor12: “Het was simpelweg niet haalbaar. Het terrein is niet beschikbaar in die periode, en bovendien moet je dan gaan werken aan een heel nieuw programma. Wij hebben een internationaal programma, met artiesten waarvoor de routing heel belangrijk is. Een artiest uit bijvoorbeeld Canada of Nieuw-Zeeland komt niet voor één show, maar speelt zes, zeven festivals om de tour rendabel te maken. Ik vraag me af of het hele internationale tourverkeer überhaupt op gang gaat komen deze zomer.”

Door de coronapandemie werd de editie van 2020 gecanceld, de tickets bleven destijds geldig voor de editie in 2021. De tickets die er voor de aanstaande editie uitstaan zullen allemaal terugbetaald worden door de organisatie. De organisatie van het festival is optimistisch over de doorgang van Best Kept Secret 2022. Maurits: “Ik ben en blijf optimistisch en kan niet wachten om dit gemis voor vele mensen goed te maken. Volgend jaar keren we terug naar Hilvarenbeek om de sterkste Best Kept Secret-editie ooit neer te zetten!”

Wil je meepraten over het nieuws? Neem eens een kijkje op ons Best Kept Secret 2021 forum.

Het festival heeft voor de gelegenheid ook een playlist gemaakt om even lekker bij weg te janken.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Best Kept Secret 2022

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden. Het festival ging in 2020 en 2021 niet door. In de edities ervoor wist het artiesten zoals Radiohead, Arcade Fire, Arctic Monkeys en The National te strikken.