Gekochte tickets voor evenementen blijven langer geldig

510
BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Goed nieuws voor al de liefhebbers van concerten, sportevenementen en festivals: de ‘bewaar je ticket, geniet later’- regeling wordt verlengd. Gekochte tickets voor verplaatste evenementen blijven nu 26 in plaats van 13 maanden geldig.

Omdat de pandemie langer aanhoud dan eerder voorzien verlengt de cultuur- en evenementenbranche de regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Zo waren in eerste instantie je kaartjes 13 maanden geldig, maar dit wordt nu verlengd naar 26 maanden. Hierdoor kun je langer genieten van je ticketvoucher. Daarnaast hebben tickethouders nu ook langer de tijd hun tegoeden om te zetten in tickets voor events die wél doorgaan.

De ‘bewaar je ticket, geniet later’-regeling werd door de culturele sector op poten gezet tijdens de eerste coronagolf. Deze actie heeft als doel de evenementenindustrie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Deze oproep kreeg gehoor. Zo’n 80 procent van de tickethouders koos vorig jaar voor een voucher in plaats van geldretournering. Op de website ‘Bewaar je ticket’ vind je meer informatie rondom de verlenging.

In de oorspronkelijke ticketregeling (april 2020) werd met de lange duur van de coronacrisis geen rekening gehouden. Zo worden veel evenementen nu voor de tweede of derde keer verplaatst, of definitief geannuleerd. Ook zijn er al enkele festivals verplaatst naar de nazomer. Onder meer Paaspop 2021 en Dauwpop 2021 zijn verschoven naar september 2021. Voor beide festivals blijven de reeds gekochte tickets geldig voor de nieuwe data.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)