Advertisement

Dauwpop 2021 verplaatst naar 4 september

Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Dauwpop 2021 wordt door de aanhoudende onzekerheid rondom de coronacrisis verplaatst naar de nazomer. De festivalorganisatie maakt bekend dat het festival eenmalig wordt verzet naar 4 september.

Normaal gesproken vindt het Hellendoornse festival plaats op of rondom Hemelvaartsdag. Zo stond Dauwpop 2021 oorspronkelijk gepland voor 29 mei. Gezien de huidige omstandigheden lijkt dit echter nog te vroeg te komen. De festivalorganisatie zegt ‘met een dosis gezond verstand’ besloten te hebben een nieuwe datum te plannen. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de editie in september.

”Vier je nazomer met ons in Hellendoorn! Met een dosis gezond verstand heeft de organisatie besloten om een nieuwe datum te plannen voor Dauwpop 2021. De 26e editie van het tofste festival van Oost Nederland vindt plaats op zaterdag 4 september! Je ticket wordt automatisch omgezet naar een geldig entreebewijs voor 4 september. Nog geen ticket? Scoor je festivalticket via dauwpop.nl/tickets. We zijn al ruim over de helft!”

https://www.instagram.com/p/CLG6zFvMy97/?utm_source=ig_web_copy_link

Drukte in september

Nadat in 2020 de complete festivalzomer niet door kon gaan, waren alle ogen gericht op 2021. Ook nu lijkt het komende festivalseizoen op losse schroeven te staan. Glastonbury (Engeland) en Coachella (Amerika) trokken de stekker er al uit. Voorzichtig optimisme is er wel over de tweede helft van het seizoen, bleek onder andere in een gesprek dat Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg had met OMT-lid Marc Bonten. In Nederland gaan tot nu toe Paaspop, DGTL, Awakenings en Lente Kabinet mee in dit optimisme. De festivals zijn allemaal verplaatst naar september. Het wordt nog dringen!

Dauwpop 2021

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dansen in boerenschuren, gitaren beuken in een drive-in bioscoop en zweten in een dampende feestkroeg: je doet het allemaal op Dauwpop. Dit verrassende festival vindt plaats op Hemelvaartsdag en sleept naast de randactiviteiten knallers van acts binnen. Bands zoals Nothing But Thieves, De Staat en Kraantje Pappie stonden al eerder op de planken.

  • Locatie: Hellendoorn, Overijssel
  • Data: 4 september 2021
  • Tickets: kaartjes blijven geldig
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.