Glastonbury 2021 wacht op goedkeuring voor concert in september

268
Photo: Kris Williams

Glastonbury 2021 wil in september een concert organiseren, zo maakt Emily Eavis bekend op haar Instagramaccount. De organisatie wacht nu op een vergunning.

Dat Glastonbury voor de tweede keer op rij niet doorgaat, hoeven we je niet meer te vertellen. Toch is er een sprankeltje hoop te bespeuren bij de organisatie van het Britse festival. Eerder vertelde festivaldirecteur Michael Eavis dat het idee om op het einde van deze zomer een ‘kleiner evenement‘ te organiseren al even in het hoofd spookte. Met de aanvraag van een vergunning wordt dat plan al een stuk concreter.

Emily Eavis meldt op haar Instagramaccount dat men wacht op een goedkeuring om een concert te organiseren in september. “Natuurlijk hebben we nog geen idee of we dat kunnen, maar we wilden de aanvraag alvast indienen om kans te maken. We houden je op de hoogte,” aldus Eavis.

Naast Glastonbury denkt ook Rock Werchter er aan om kleinere events te organiseren. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Het Belgische festival had vorig jaar ook al een alternatief: de Zomerbar. Wie weet krijgt het concept wel een vervolg.

Glastonbury 2022

Photo: Kris Williams

In 2020 zou zou het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag vieren. Helaas werd de editie afgelast wegens het coronavirus. Volgend jaar nieuwe kansen hadden ze gedacht, maar niets is minder waar. Ook in 2021 kon het Britse festival niet doorgaan door de aanhoudende coronacrisis. In 2022 keert het festival terug. Billie Eilish is de eerste headliner voor het festival en Diana Ross is bevestigd voor het ‘Legends slot‘.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)